Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Perica donio bod

01.09.2016. 22:00
Perica donio bod


U 78. minuti napadač Udinesea Stipe Perica sproveo je loptu ispod švedskog vratara, donio izjednačenje i uzbudljivu završnicu na koprivničkom travnjaku


Mlada hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je jučer u Koprvinici sa Švedskoj u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo tijekom koje su gostujući nogometaši opravdali renome europskih prvaka, a nasljednici “kockastih” u završnici osvojili vrijedan bod pred završnicu ciklusa. Izabranicima Nenada Gračana predstoji gostovanje u Gruziji (utorak), ishod kojega će uveliki ovisiti o raspletu na čelu šeste skupine. Ovisno o ishodu ogleda Šveđana i Španjolaca dan ranije, bit će poznato što će Hrvatska morati napraviti u posljednjem kolu u Švedskoj.
U 78. minuti Marko Rog je podvalio loptu Stipi Perici, a napadač “Udinesea” je sproveo ispod švedskog vratara, donio izjednačenje i uzbudljivu završnicu na koprivničkom travnjaku koju je još uoči pogotka najavila greda Roga (77′). Tražili su hrvatski nogometaši jedanaesterac u četvrtoj munuti sudačke nadoknade nakon što je Perica izbliza pogodio švedskog stopera u ruku, ali njemački sudac nije se oglasio.
Nije za Hrvatsku počelo dobro. Fiolić je zbog ozljede vraćen sa zagrijavanja u svlačionicu pa je prigodu dobio Krovinović. Prvu prigodu Hrvatskoj se ukazala poslije Bartolecova ubačaja, Antonio Milić je pucao glavom, ali je švedski vratar odbio loptu iznad grede. U 20. minuti ispala je zadnja linija “kockastih”, Tanković je izbio sam pred Livakovića, ali mu je hrvatski vratar uspio ući u udarac, baš kao i u 32. minuti Cibickom. Hrvatska u dva navrata nije iskoristila poluprilike (Ćorić 20′, Marić 23′). Hrvatski su nogometaši imali inicijativu, ali Šveđani su, kako je vrijeme odmicalo, bivali sve konkretniji.
I onda se u 57. minuti dogodilo vodstvo gostiju. poslije brze akcije Konate je nakon duplog pasa sa Strandbergom izbio sam pred Livakovića, koji se bacio i odbio loptu, ali ona je došla do Cibickog koji je s ruba šesnaesterca pogodio praznu mrežu – 0:1. Minutu kasnije Tanković je uzdrmao gredu!
Gračan je brzo reagirao, ušao je svježi napadač Stipe Perica koji se pokazao kao “joker”. Međutim, prije izjednačujućega Peričina pogotka Livaković je obranio stopostotnu priliku Strandberga, a onda je već krenuo opisani scenarij u korist hrvatske momčadi.
Hrvatska – Švedska 1:1
Gradski stadion. Gledatelja: 2.789. Sudac: Bastian Dankert (Njemačka). Strijelci: 0:1 Cibicki (57′), 1:1 Perica (78′). Žuti kartoni: Rog, Ćaleta-Car, Krovinović (Hrvatska), Moberg-Karlsson (Švedska).
HRVATSKA: Livaković – Bartolec, Ćaleta-Car, Benković, A. Milić, Krovinović, Pavičić, Rog, Ćorić 6 (od 60′ Tudor), Vlašić 6,5, Marić (od 64′ Perica).
ŠVEDSKA: Erlandssom, Wahlqvist, Larsson (od 74′ Brorsson -), Dagerst