Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Crnoj Gori bez četvorice

01.09.2016. 22:00
U Crnoj Gori bez četvorice


Prvu ozbiljnu provjeru košarkaši Zadra imat će danas i sutra na turniru u crnogorskom Baru, gdje će se momčad Ante Matulovića suprostaviti Mornaru i Budućnosti, dvjema domaćim momčadima koji će ove sezone biti konkurenti Zadra u ABA ligi.
Nakon nešto manje od mjesec dana priprema i nakon dvoboja protiv (slabih) američkih sveučilištaraca, Zadrani će u Baru imati dva vrlo jaka suparnika, a nakon tih momčadi sigurno će Matulović imati znatno bolju sliku o mogućnostima pojedinih igrača.
– Radi se o vrlo jakom turniru, gdje uz nas sudjeluju momčadi Mornar i Budućnost. Dok podgoričku Budućnost i ne treba previše predstavljati, Mornar će sigurno biti vrlo jaka karika u ovosezonskoj ABA ligi. Naime, oni su se pojačali sa četiri iskusna Amerikanca koji su u svojim prošlim momčadima igrali značajne uloge. Budućnost će ponovo biti jaka i vjerujem da će se ponovo boriti za sam vrh ABA lige – istaknuo je Ante Matulović.
Što se tiče samog rostera KK Zadar, čini se da je momčad dobila konačnu sliku. Nakon odlaska braće Ramljak, Ante Delaša, Domagoja Bošnjaka, Franka Šanga i Filipa Kraljevića, stigli su Jakov Vladović, Mislav Brzoja, Lovro Mazalin i Kristijan Krajina i oni bi uz Lovru Bašića, Ivana Marinkovića i Borisa Baraća trebali biti nositelji Zadra u idućoj sezoni. Uskoro bi trebao potpisati i Igor Marić. 
U Crnu Goru s momčadi ne idu Jakov Vladović, Lovre Bašić, Kristijan Krajina i Igor Marić. Prva trojica zbog ozljeda, a posljednji radi spomenuti zbog neriješenih papira.