Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zašto nema Kalmete u zadarskoj kampanji HDZ-a?

01.09.2016. 22:00
Zašto nema Kalmete u zadarskoj kampanji HDZ-a?


Lokalni HDZ jučer je promovirao izborni program na Narodnom trgu, ali njihova šefa Božidara Kalmete ni ovoga puta nije bilo. Nije ovo prvi put da je Kalmeta izostao s promocije stranačke liste, iako su ga i jučer njegovi suradnici branili napominjući kako je riječ “tek o druženju s građanima”.
Samo nekoliko stepenica dijelilo je zadarskog gradonačelnika od HDZ-ova izbornog štanda, pa se stekao dojam kako nije riječ o nedostatku vremena, već o onome o čemu se ovih dana komentira među hadezeovcima, a to je – tihi Kalmetin bojkot kampanje zbog izostanka s liste. Prvi čovjek županijskog HDZ-a na ovaj se način stranci navodno osvećuje, barem je stvoren takav dojam među dijelom njegovih stranačkih kolega, a sve zbog njegova izostanka s liste za IX. jedinicu. U zadarskom HDZ-u ima onih koji su uvjereni da njihov šef Kalmeta svoje frustracije, doduše opravdane, rasterećuje na način da prepušta svojemu članstvu da kampanju odrađuju bez njega.
Nakon još jednog izostanka sa stranačke promocije, nikako se, barem za sada, ne može steći dojam da čini sve. U to smo se i sami jučer uvjerili kada su građani HDZ-ovu mladež na trgu pitali gdje je Kalmeta. Ispred stranačkog štanda sa simpatizerima se družio njihov član Predsjedništva, zadarski dožupan Božidar Longin.
Bit će zanimljivo pratiti kako će se Kalmetin izostanak iz kampanje odraziti na glasove u ovoj jedinici budući da ga se smatra zaštitnim znakom lokalnog HDZ-a. Oni ciničniji hadezeovci čak znaju reći kako bi loš rezultat HDZ-a u 9. izbornoj jedinici predstavljao najveću pobjedu Božidara Kalmete jer bi time izravno poručio vrhu svoje stranke da je procjena o potrebi njegova uklanjanja s liste potpuni promašaj.