Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Borba za ostanak – pokušaj prvi

01.10.2010. 22:00
Borba za ostanak – pokušaj prvi


U Mocire dolazi trećeplasirani sastav koji je u tri odigrana susreta ostvario maksimalan učinak
Da bi ove sezone o(p)stali u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi, formula je za rukometaše Zadra naizgled jednostavna: trebaju pobjeđivati na domaćem terenu. Ipak, slovo na papiru je jedno, a realnost sasvim drugo. Nakon predsezonskog pomlađivanja momčadi i odlaska nekoliko kvalitetnih igrača, Zadrane je u prva četiri kola sustigla upravo surova realnost – trenutačno su posljednji na ljestvici, a gotovo svaki domaći susret za njih će nositi predznak imperativa. Tako će biti i večeras (subota) u 18.30 kada će “plavi” ugostiti vrlo dobru Ivančicu i kada će prvi put igrati pred svojom publikom. U Mocire dolazi trećeplasirani sastav koji je u tri odigrana susreta ostvario maksimalan učinak.
– Ivančica je favorit u ovoj utakmici, bez obzira na našu prednost domaćeg terena, a na nama je imperativ pobjede. Želimo li ostati u prvoligaškom društvu, moramo početi sakupljati bodove. To neće biti lak posao: pitanje je koliko su spremni Jerak i Peša koji su se nakon ozljede vratili tek u srijedu, a zbog viroze je upitan i nastup Humbolta. Iako nas s druge strane očekuje kvalitetna, mlada momčad, dat ćemo sve od sebe na bi li u Mocirama prekinuli negativan niz – rekao je Igor Nikolić, trener Zadra koji je upozorio i na “brzi” rukomet Ivančice obilježen s mnogo kontri i polukontri.
– Trebamo spriječiti njihovu brzu realizaciju, dok našu šansu vidim u igri na postavljenu zonu. Naime, Ivančica nema visoke pucače te će taj nedostatak pokušati kompenzirati kontrama ili polukontrama. To im ne smijemo dopustiti – zaključio je Nikolić.
Raspored 5. kola: Zadar – Ivančica Ivanec (subota, 18.30), Spačva Vinkovci – Mladi rudar, Županja – Crikvenica, Prelog – Senj Wallenborn, Umag – Đakovo, Osijek – Brod Konstruktor, Kaštela Adriachem – Hrvatski dragovoljac.