Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Danijel Jurjević je od Općine Lovinac stvorio organiziranu kriminalnu skupinu

01.10.2010. 22:00
Danijel Jurjević je od Općine Lovinac stvorio organiziranu kriminalnu skupinu


U Općini Lovinac, tvrdi Bauer, osobe su zapošljavane temeljem članstva u vladajućem HDZ-u, dok je njoj načelnik Jurjević kazao kako “tu za nju nema mjesta jer ima bosanske korijene”
SDP Zadarske i Ličko-senjske županije na jučerašnjoj je konferenciji za novinare pružio podršku Martini Bauer iz Gračaca koja je javno prozvala načelnika Općine Lovinac Danijela Jurjevića (HDZ) zbog korupcije i zloupotrebe. U Općini Lovinac, tvrdi Bauer, osobe su zapošljavane temeljem članstva u vladajućem HDZ-u, dok je njoj načelnik Jurjević kazao kako “tu za nju nema mjesta jer ima bosanske korijene”.
Bauer nije članica SDP-a, a do prije godinu dana bila je, kako je sama kazala, članica Mladeži HDZ-a.
– Načelnik Danijel Jurjević svojim je kriminalnim radnjama od Općine Lovinac stvorio organiziranu kriminalnu skupinu jer pod njegovim vodstvom nezakonito rade svi; od Općinskog vijeća, pročelnika, sve do tajnice Mande Prpić koja je tipičan birokratski parazit. O svim nezakonitim radnjama načelnika Jurjevića obavijestila sam Općinsko vijeće koje se na moju prijavu oglušilo što ukazuje na to da čvrsto podupire svog načelnika, kazala je Bauer navodeći kako je Povjerenstvo za provedbu natječaja u posljednjih osam mjeseci donijelo više nezakonitih rješenja o prijemu u službu za što, napominje, nitko nije sankcioniran.
– Nezakonito je na mjesto pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela primljena Nikolina Došen. U natječaju je traženo pet godina staža na odgovarajućim poslovima, a dotična nije imala ni dana staža. Nezakonito je na mjesto stambeno-komunalnog referenta primljena Nataša Mataić. Na natječaju se tražilo pet godina staža. Ni ona nije zadovoljila traženi uvjet. Nezakonito je na mjesto višeg stručnog suradnika za financije i računovodstvo primljena Ivana Butković. U natječaju su tražene tri godine staža, a dotična nije imala ni dana staža. Načelnik je na moju intervenciju i prijavu Upravnoj inspekciji morao poništiti natječaj zbog nezakonitosti. Međutim, ona je ipak počela raditi da bi joj tri mjeseca poslije bio namješten natječaj za vježbenika. Nezakonito je na mjesto višeg stručnog suradnika za odnose s javnošću i provedbu socijalnog programa primljena Tiffany Katherine Župan. U natječaju je traženo tri godine straža, a dotična nije imala ni dana staža. Načelnik je zbog nezakonitosti i ovaj natječaj morao poništiti na moju intervenciju. Nezakonito je zaposlena Anamarija Pavelić. I ovaj je natječaj načelnik morao poništiti na moju intervenciju, a Pavelić je zaposlena u udruzi koju financira Općina Lovinac. Za sve spomenute osobe Povjerenstvo za provedbu natječaja je lažno konstatiralo da zadovoljavaju uvjete natječaja. Provjera znanja provedena je usmeno i u tajnosti, a pri provjeri znanja nisu imali Pravilnik o bodovanju što ostavlja mogućnost manipulacije, kazala je Bauer dodajući kako je o svemu izvijestila Upravnu inspekciju i USKOK.
– U srpnju je Upravna inspekcija naložila načelniku da poništi rješenje o prijemu u službu Nikoline Došen na mjesto pročelnice. Načelnik je poništio rješenje, no ona do danas nije prestala raditi. U kolovozu je načelnik donio Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu prema kojem je izmislio novo radno mjesto, prilagodio uvjete rada prema Nikolini Došen, raspisao natječaj i primio ju na posao. U zadnja tri mjeseca Pravilnik je tri puta mijenjan s namjerom da se namjeste natječaji. Apsurd je da je načelnik zaposlio Nikolinu Došen na mjesto tajnice kabineta načelnika i Općinskog vijeća, obavljat će poslove stručnog savjetnika istih, a ima tek godinu dana staža koju je nezakonito stekla zahvaljujući sporosti hrvatskih institucija. Bez obzira na nalog Upravne inspekcije da se Došen “odstrani” iz Općine Lovinac, načelnik je pošto-poto želi zadržati, pa i po cijenu prijave za zlouporabu položaja, rekla je Bauer navodeći kako je na natječaju po kojem je Došen primljena bila oštećeni kandidat zbog čega je u Općini Lovinac tražila uvide u dokumentaciju prije svega u Pravilnik o zapošljavanju.
– Svaki moj zahtjev bio je odbijen. Prvu sam prijavu Upravnoj inspekciji uputila prije osam mjeseci. Otada do danas pet osoba koje su nezakonito zaposlene oštetile su proračun za minimalno 400.000 kuna koliko im je isplaćeno za plaće. Stoga apeliram na institucije, a prvenstvo na Upravnu inspekciju i Nedu Štulec Kramarić, koja unatoč mojim brojnim prijavama osam mjeseci nije donijela nikakvo rješenje, te na USKOK kojem sam priložila svu dokumentaciju, istaknula je Bauer dodajući kako su ona i njezina obitelj zbog sporosti institucija izloženi različitim vrstama maltretiranja pitajući se “tko stoji iza načelnika Jurjevića kad može počiniti toliki niz korupcijskih djela, a da za njih ne odgovara” i “je li on toliko moćan da je uspio zaustaviti istragu Upravne inspekcije i USKOK-a”.
 


Sabljar Dračevac i Tomislav Zrinski pozvali na građansku hrabrost i neposluh


Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac je, pružajući potporu Martini Bauer zbog njezine građanske hrabrosti, pozvala je građanke i građane da i oni učine isto.
– Oni koji su izabrani kako bi štitili prava građana, krše zakone, i jedini način da se tome usprotivimo je da pokažemo građansku hrabrost, poručila je Sabljar Dračevac.
– Ovo što se događa u Općini Lovinac matrica je za stanje u Republici Hrvatskoj gdje već godinama vladaju mito i korupcija, rodbinski i kumski nepotizam. U 16 godina HDZ-ove vlasti uspjeli su zaposliti stotine tisuća svojih članova, kumova i sinova, i zadužiti državu za 45 milijardi eura. Krajnje je vrijeme da se građanskim neposluhom to zaustavi, da se hitno raspišu izbori i da bude izabrana vlast koja će Hrvatsku izvesti na put poštenja prema blagostanju. Martina Bauer je ustala protiv kriminala i korupcije u Ličko-senjskoj županiji i u tome neće ostati usamljena, rekao je predsjednik SDP-a Ličko-senjske županije Tomislav Zrinski.




REAGIRANJE
http://www.zadarskilist.hr/clanci/26102010/navodi-martine-bauer-su-neistiniti-i-neosnovani