Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bit će uspona i padova, ali košarka se vraća u Zadar

Autor: Viktor Bogut

01.10.2012. 22:00
Bit će uspona i padova, ali košarka se vraća u Zadar

Foto: Zvonko KUCELIN



Treba ostati na zemlji, analizirat greške. Nisam bio zadovoljan obranom. Mislim da smo u Beogradu to odradili mnogo bolje – rekao je Nazor


U utakmici, koja je u konačnici polako počela poprimati obrise NBA utakmica (po trajanju, da bude jasno), slavio je – Zadar. Skupa momčad Crvene zvezde došla je s velikim ambicijama u Višnjik. Nakon početnog poraza u 1. kolu protiv Splita, momčad trenera Milivoje Lazića nije niti u kojem slučaju dopustiti da s 0:2 krene u sezonu. No, to nisu uspjeli izvesti, jer im je preko puta stajao ranjen, ali izrazito motiviran – Zadar.
– Ovo nije bila ona Crvena zvezda iz Splita koja se došla nadigravati, ovo je bila mobilizirana Zvezda koja je došla pobijediti. Iskreno, bojao sam se takve Zvezde. Nama je prije svega u ovoj utakmici bilo važno iskontrolirati skok i spriječiti njihovu unutarnju igru. Mislim da u velikom postotku u tome i uspjeli – istaknuo je Ante Nazor, trener Zadra. Njegov sastav možda nije odigrao u svih 40 minuta na 100 posto svojih mogućnosti, ali bilo je lijepo vidjeti toliko truda, motiva i želje kod Nazorovih izabranika.
Nazorova kemijanja
– Naravno da moram čestitati svojim igračima koji su se borili bespoštedno. Izgledali smo kao momčad i to me jako raduje. Imamo i dalje prostor za napredak. Nije sve bilo tečno, ali ako će ovi igrači nastaviti ovako krvavo raditi kako su radili zadnja dva mjeseca, onda mi možemo igrati sa svakim.
Vidljivo sretan bio je Nazor, što mu je bilo i teško zamjeriti. Jer bez dva visoka igrača (Ivanova i Kaštropila) i s novim “playem” koji je stigao prije nekoliko dana ugostio je momčad prepunu zvijezda. Nije dakle ni čudo što je zadarski trener svoju pobjedu doživio poprilično emotivno.
– Ponosan sam što sam trener ovog kluba, što se košarka vraća u Zadar. Sigurno je da će biti uspona i padova. Treba ostati na zemlji, analizirat greške. Nisam bio zadovoljan obranom. Mislim da smo u Beogradu to odradili mnogo bolje. Morali smo i dosta kemijati, razbijati ritam njihovih unutarnjih igrača. Pokušali smo i sa zonom, ali to nije bilo dobro. Ipak, najvažnija je činjenica da smo nakon ove dvije utakmice dokazali da možemo svima parirati – zaključio je Nazor.
Lazićeva razmišljanja
S druge strane njegov suparnik na klupi Zvezde Milivoje Lazić ustvrdio je “da je ovo bio osobno moj najveći poraz”.
– Nismo očekivali nakon prve dvije utakmice dva poraza, ali ništa bolje nismo niti zaslužili. Momčad ne vrijedi na papiru, ona vrijedi na terenu. Kada igrate tako da ste spremni poginuti za svoj klub, za svoj grad, za svoje navijače, onda možete očekivati pobjedu. Zadar je tako igrao. Ovo je osobno moj velik neuspjeh, jer nisam uspio od svojih igrača izvući na terenu, ono što oni daju na treningu – ističe strateg srpske momčadi, dodajući da je znao kakvoj momčadi ide u goste.
– Zaista smo se dobro pripremili, napravili skauting. Ništa nismo prepustili slučaju i baš zato je ovo moj najveći poraz, jer igrači na terenu ne provode ono što se radi na treninzima. Način na koji se mi prezentiramo, nije dobar za Zvezdu, nije dobar za mene, sramota je za klub – iskreno je nastavio Lazić, koji je ipak u blijedim izdanjima svoje momčadi na otvaranju sezone našao i objektivan razlog.
– Mi ipak imamo osam novih igrača, a oni koji su ostali nisu bili u prvom planu. Sigurno je da mi imamo kvalitetu da napadamo titule, kako u Europi, tako i u ovom prvenstvu i Kupu. No, teško je u prvim utakmicama doseći nivo sportske forme koji želimo. Prve utakmice se dobivaju na mišiće, na snagu. Forma dolazi nakon velikog broja napadačkih skokova, krvi na terenu – zaključio je Lazić.
Ante Nazor se još jednom dotaknuo i utakmice u Beogradu protiv Partizana.
– Ova utakmica je za nas nastavak dobre igre iz Beograda. No, tu utakmicu neću komentirati da ne izađem iz domene sporta. Želio bih se zahvaliti i publici koja nam je bila od velike pomoći i koja je dokazala da je Zadar civiliziran grada. Nije kao neki drugi.