Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Novi predsjednik Šime Vicković iz Zemunika

Autor: Velimir Brkić

01.10.2012. 22:00
Novi predsjednik Šime Vicković iz Zemunika

Foto: Velimir BRKIĆ



Novi predsjednik Mladeži HDZ-a Zadarske županije je 27-godišnji inženjer strojarstva Šime Vicković, aktualni zamjenik zemuničkog načelnika Josipa Marušića. Tako je odlučeno na izbornoj skupštini održanoj u zadarskoj središnjici HDZ-a u Medulićevoj ulici na kojoj su nazočili Božidar Kalmeta, Nevenka Marinović i Josip Bilaver, tajnik Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini.
– Pred nama su lokalni izbori u mjesecu svibnju sljedeće godine, a naš zadatak je da se pobrinemo da naša politička opcija donese pobjedu u svim općinama i gradovima u našoj županiji, rekao je Šime Vicković, polaznik političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta.
Dodaje kako će nastojati da se u svim jedinicama lokalne samouprave uključi što veći broj članova mladeži HDZ-a te da budu kandidati na listama za gradska i općinska Vijeća.
– U HDZ-u, a tako i u njezinoj mladeži nema mjesta podjelama na njihove i naše, na bodule i vlaje, na građane i seljake. Svi oni koji žele raditi i doprinositi našoj stranci u ovim teškim vremenima dobrodošli su i za njih se treba i mora naći mjesta, poručio je Šime Vicković.
Osim predsjednika izabrani su i članovi Županijskog odbora Mladeži HDZ-a u koji su po funkciji ušli svi predsjednici općinskih i gradskih odbora te izabrani na izbornoj skupštini: Jadranka Rogić, Kristina Vukić, Tomislav Vrsaljko, Jurica Žilić, Josip Krnčević, Tomislav Klarica, Toni Jeričević, Marijan Đerđa, Ivan Žuža, Hrvoje Pijaca i Marko Crnjak.
U novi Nadzorni odbor izabrani su: Ivana Jakovac, Marijan Bulić i Tomislav Rogić.