Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pacijenti Dr. Časla

Autor: Viktor Bogut

01.11.2009. 23:00
Pacijenti Dr. Časla

Foto: Vedran SITNICA



Poraz protiv ovog protivnika je očekivan – kazao je igrač Donata Davor Karlović, nakon što su Zadrani s glatkih 4:0 na svom terenu poraženi od momčadi Marof dr. Časla, tima koji je ponovo dokazao zašto se smatra glavnim favoritom prvenstva. Momčad koja je preuzela ime Marofa zaista djeluje moćno. S tri vrhunska igrača u prvoj postavi i iskusnim Draganom Kneževićem na mjestu trenera i četvrtog igrača nisu dali ni miligram šanse Donatu.
– Nekoliko partija moglo je drukčije završiti. Gusti setovi otišli su na stranu protivnika, što je i kulminiralo ovakvom porazu – dodao je Karlović.
U prvom dvoboju subotnjeg popodneva zadarski igrač Stipe Josipović sastao se s Jia Zhengom, Kinezom koji je protekle dvije godine nastupao za Donat. U prva dva seta gledatelji su vidjeli zanimljiv i neizvjestan dvoboj, a svakome je pripao po jedan set. No, ipak znatno bolji Zheng u konačnici je ipak pronašao svoju igru i iduća dva seta glatko okrenuo u svoju korist. Davor Karlović u subotu nije bio pravi. Zapravo nije ni mogao više napraviti protiv Roka Tošića, hrvatskog reprezentativca i igrača koji je već upao među 100 na svjetskoj rang listi. Glatkih 3:0 u dvoboju između protivnika koji su donedavno igrali “al pari” partije.
Očekivalo se da će Tomislav Kolarek slaviti protiv Tomislava Japeca, povratnika u hrvatski stolni tenis. No, Japec se ponovo čini moćan. Kao i prije nekoliko sezona kada je u dresu Večernjeg lista pobjeđivao najbolje igrače svijeta. Ovaj put Kolarek nije bio pravi, tako da je pred susret parova već bilo visokih 3:0. Malo drskosti, doduše, Zadrani su pokazali u dvoboju parova, kada su sa 0:2 došli na 2:2 u setovima, no u odlučujućem Japec, koji nije igrao dobro parove, s dva vrhunska udarca donosi svojoj momčadi i četvrti poen.
Nakon pobjede zadovoljan je bio predsjednik Dr. Časla, sam dr. Časl.
– Ne želim biti neskroman, ali očekivao sam pobjedu. Doduše, ne ovako laganu. Mi smo se poprilično pojačali, a i malu uslugu su nam učinili Zadrani koji su postavili Josipovića, koji je objektivno najslabiji igrač Zadra, na mjesto prvog igrača. On se sastao sa Zhengom, koji je imao tremu, pošto je protekle dvije godine proveo u Zadru. Da je igrao s nekim jačim, bilo bi za nas mnogo neugodnije – kazao je Martin Tino Časl.
 


Donat – Marof dr. Časl 0:4


Josipović – Zheng 1:3 (9:11, 11:9, 5:11, 3:11), Karlović – Tošić 0:3 (7:11, 11:13, 5:11), Kolarek – Japec 1:3 (9:11, 11:13, 11:8, 9:11), Karlović/Kolarek – Zheng/Japec 2:3 (4:11, 17:19, 11:3, 11:3, 9:11).