Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ninčević: Bilo bi čuda da sam promašio onaj šut iza leđa

01.11.2010. 23:00
Ninčević: Bilo bi čuda da sam promašio onaj šut iza leđa


I ovakve utakmice se trebaju izvući. Nije to izgledalo dobro, ali mi smo dobili. Ipak se igra na bodove. Ovo jednostavno trebamo što prije zaboraviti. Moramo izvući pouke i krenuti dalje.
Nije krenuo u početoj postavi. Na njegovom mjestu, na lijevom krilu, startao je Manuel Štrlek, talentirani igrač Zagreba. No, kao i ostatak reprezentacije, Štrlek se nije posebno istaknuo. Zabio je jedan gol, ali nakon toga je promašiop nekoliko čistih šuteva. Onda je izbornik Slavko Goluža tri minute prije kraja prvog dijela na njegovu poziciju stavio Zadranina Ivana Ninčevića, koji igra sezonu karijere u Füchse Berlinu. Zadranin je odigrao jako dobro, postigao tri gola iz isto toliko pokušaja, a za istaknuti je da su njegovi pogotci došli u vrijeme kada se rezultat lomio.
– Dva boda su dva boda – kazao je Ninčević, koji se nije činio pretjerano zabrinut nakon loše izvedbe reprezentacije.
– I ovakve utakmice se trebaju izvući. Nije to izgledalo dobro, ali mi smo dobili. Ipak se igra na bodove. Ovu utakmicu jednostavno trebamo što prije zaboraviti. Moramo izvući pouke i krenuti dalje.
Pri rezultatu 18:16 u završnici utakmice imali ste kontru i nakon kontakta ste zabili pogodak iza leđa. Da ste promašili, moglo je biti neugodno.
– Nisam ja imao namjeru šutirati na taj način. No, imao sam kontru i litvanski igrač mi je zakačio ruku i nikako nisam mogao pucati normalno. Ruka nije mogla ići više naprijed pa sam odlučio probati na onaj način. To je bio poprilično grub prekršaj i nekako sam se nadao da će sudac, u slućaju da promašim, dosuditi jedananesterac, a možda je Litvanac zaslužio i isključenje Ali svjestan sam i toga da sam promašio i da sudac nije sudio ništa, da bi moglo biti čuda.
Dotaknuli smo se malo i kluba, koji u njemačkoj ligi igra odlično i nalazi se na vrhu. Sam Ninčević također igra izvrsno.
– Svi u klubu smo presretni. Nitko prije početka sezone nije očekivao ovakve nastupe. U samom smo vrhu. Zaista igramo dobro, s entuziazmom. Borimo se i nikom ne želimo priznati da je bolji. Liga je zaista jaka. I doslovno da nema slabih klubova. Tu može svatko dobiti svakoga. I zato je ovaj naš dosadašnji rezultat veliki uspjeh.
Razmišljate li i o Ligi prvaka?
– Nitko nam iz kluba nije stavio taj imperativ. To nam nije bio cilj. Želimo biti među prvih pet-šest, možda sedam momčadi da osiguramo nastup u Europi. No, borit ćemo se i ako uspijemo doći do Lige prvaka, nitko sretniji od nas.