Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Paški vatrogasci spasili majku i djecu

01.11.2010. 23:00
Paški vatrogasci spasili majku i djecu


Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Paga u subotu su na Pagu u dramatičnom spašavanju uspjeli s vrha strme litice neozlijeđene spustiti 36-godišnju majku i njezino dvoje djece od sedam i devet godina. Vatrogasci su naime, su oko 14.40 sati zaprimili dojavu da se žena s dvoje djece nalazi na brdu Sveti Vid te da se ne mogu spustiti. Majka i djeca su na brdo išli za kozama, sve do nadmorske visine od 280 metara, gdje su zapeli na litici.
– Kako su se našli nad provalijom iznad mora i više se nisu mogli spustiti niti vratiti natrag, djeca su se prestrašila. Odmah nakon dojave, na teren su izašli pripadnici DVD-a Pag s jednim vozilom i tri vatrogasca. Uspjeli su smiriti djecu i zajedno s majkom neozlijeđene spustiti uz pomoć konopa i lanaca – pojasnio je zapovjednik DVD-a Pag, Šime Vičević.
Situacija je u jednom trenutku zaista bila dramatična jer je jedno dijete bilo jako blizu ponora, pa su vatrogasci mislili da će morati pozvati u pomoć i pripadnike Gorske službe spašavanja, no ipak, paški vatrogasci su uspjeli brzo i uspješno obaviti zahtjevnu intervenciju.