Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadranke uvjerljive

01.11.2010. 23:00
Zadranke uvjerljive


Plivački klub Zadar protekli je vikend bio organizator trećeg i četvrtog kola novooformljene Lige Šibenik – Zadar. U konkurenciji četiri kluba iz Šibensko-kninske i Zadarske županije, boje domaćina uspješno je branilo 70 predstavnika, a zapažen je nastup ostvarilo i 22 mladih plivača Jadere.
– Kod plivačica u juniorskoj kategoriji najbolja od naših natjecateljica bila je Ira Jovančević s tri prva, jednim drugim i jednim trećim mjestom. U konkurenciji mlađih juniora Matko Donadić osvojio je dva prva mjesta, a u konkurenciji mlađih juniorki četiri se puta na postolje penjala Laura Čizmin. Među kadetima dominirali su Borna Dukić s četiri druga mjesta i Marko Burčul s četiri treća mjesta, dok su vrlo dobra vremena isplivale i kadetkinje Katja Čizmin i Viktorija Vidaić – istaknula je Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra.
Nove norme HPS-a ostvarile su Zadrove: Ira Jovančević na 100 mješovito (1:12.49), Katja Čizmin na 200 delfin (3:23.19) i 100 mješovito (1:22.36), te Viktorija Vidaić na 100 prsno (1:33.06).
– Od 22 naša natjecatelja, njih je devetero nastupilo van konkurencije, a svi su još jednom pokazali da se ravnopravno mogu nositi sa starijim kolegama – zadovoljan je bio i Ante Džaja, trener Jadere.
Nakon četiri odrađena kola plivačice Zadra nadmoćno vode u ekipnom poretku, dok se plivači nalaze na drugom mjestu iza šibenskog Mora. Jadera u obje konkurencije zauzima četvrte pozicije. U dva preostala kola, koja su na rasporedu krajem siječnja, saznat će se imena najuspješnijih pojedinaca i klubova međužupanijskog natjecanja. Za kategoriju mlađih kadeta i početnika Liga će biti organizirana kroz četiri kola, a započinje 20. i 21. studenog u Šibeniku.