Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za imena zauvijek zapisana u srcima

01.11.2011. 23:00
Za imena zauvijek zapisana u srcima


Iako su nam poneki predlagali da zbog recesije odustanemo od uručivanja buketa cvijeća i lampiona za obitelji poginulih i nestalih civila, nije nam uopće palo napamet da odustanemo, kazala je Krcić


Kako je već postalo tradicionalno, Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana svim svojim članovima daruje bukete cvijeća kako bi ih mogli položiti na grobove svojih najmilijih, koji su dali živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.
U atriju Providurove palače na ulazu u prostorije Udruge podijeljena su 104 cvjetna aranžmana i svijeće. Članovi udruge sa suzama u očima govorili su kako je ovaj čin tek djelić onog o čemu skrbi čelništvo udruge.
– I ove godine dva cvjetna aranžmana smo položili i svijeće zapalili kod spomen-obilježja masovnih grobnica u Škabrnji i Biljanima Donjim, govori Ljubica Krcić, predsjednica i jedna od osnivačica županijske Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata osnovane 1998. godine.
Udruga je za sada upisala 110 imena poginulih u Zadarskoj županiji, od toga čak 21 dijete. Osim što uspješno odrađuje sve programe Zajednice udruga, organizira susret djece i civilnih udruga, pomaže i siromašnim obiteljima.
– Iako su nam poneki predlagali da zbog recesije odustanemo od uručivanja buketa cvijeća i lampiona za obitelji poginulih i nestalih civila, nije nam uopće palo na pamet da odustanemo. Iako se radi se od iznosu od oko 18.000 kuna tako će zasigurno biti i ubuduće. Naime, svake godine se javljamo na natječaje koje raspisuje Zadarska županija, Grad Zadar te ostali gradovi i općine te izdatke za cvjetne aranžmane i svijeće redovito stavljamo u naš godišnji plan, istaknula je Krcić.