Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pravi izazovi tek slijede

Autor: Viktor Bogut

01.12.2008. 23:00
Pravi izazovi tek slijede

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U subotu nas očekuje uzvrat prvog kola Europske lige protiv Beograda, a dan kasnije prvenstveni ogled u Slavonskom Brodu – kaže Ukalović


Nisu kuglači Zadra dopustili iznenađenje momčadi Zaprešića. U subotu su sa 7:1 slavili i na taj način zadržali vodstvo na prvenstvenoj ljestvici. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, no trener Šime Mijolović odmorio je nekoliko igrača.
– Pobjeda je bila očekivana. Problema s ozljedom imao je Damir Fučkar pa ga je trener odmorio, kao i Marija Baljka. Priliku su dobili Marko Vidak i junior Hrvoje Marinović, koji je izgubio tu jednu partiju. No, najvažnije je da smo sad uspjeli pobijediti i nastaviti s tim pobjedničkim nizom – objasnio je igrač Zadra Luka Ukalović. U isto vrijeme glavni konkurent Zadru za titulu prvaka osječki Kandit Premijer je također slavio, ali na neugodnom gostovanju u Rijeci.
– Pratimo rezultate Kandita. Njihova pobjeda protiv Adrianeona u gostima svakako je iznenađenje, no moram napomenuti da je u tom dvoboju Adrianeon odigrao nešto slabije. Riječani su dva dana ranije morali odraditi zaostalu utakmicu s Konikom Osijekom koju su dobili pa očito nisu mogli samo dva dana kasnije na istoj razini odigrati protiv Kandita. Ipak se radi o nešto starijoj momčadi i igrači Kandita su to iskoristili i osvojili vrijedne bodove.
Iduću nedjelju gostujete u Slavonskom Brodu, no dan ranije na rasporedu je uzvrat prvog kola Eurolige. U Beogradu branite velikih 8:0.
– Sigurno nećemo biti potpuno odmorni protiv Zanatlije, jer nije jednostavno odraditi dvije utakmice u dva dana, pogotovo jer se radi o poprilično dugom putu. No, na sreću imamo dobar rezultat pred uzvrat u Beogradu. U prvoj utakmici smo pobijedili s 8:0. Ipak, moramo i u tu utakmicu ući maksimalno i što prije zaraditi taj bod koji bi nas trebao odvesti u četvrtfinale. Ako Srbi povedu, sigurno će dobiti dodatni elan. Mi moramo to spriječiti.


 POKER ZADRANA




Nakon 10. kola u izboru za igrača lige i dalje se nalaze četiri zadarska kuglača. Kolonu predvodi Branislav Bogdanović koji u prosjeku ruši 647,44 drva. Drugi je slovenski reprezentativac u redovima Zadra Primož Pintarič sa 636,33, dok treće mjesto drži Damir Fučkar sa 633,37. Poker zadarskih asova zaključuje Luka Ukalović koji baca 623,62 drva. Na petom mjestu je bivši igrač Zadra Stanko Čota (622,43) koji trenutačno nastupa za splitski Poštar.