Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Promašaji su nas koštali dva boda

Autor: Drago Bajković

01.12.2008. 23:00
Promašaji su nas koštali dva boda

Foto: Vedran SITNICA



Mi smo zgoditak primili ni iz čega, nakon kornera koji su imali naši suparnici. Opet se dogodi nekoliko pogrešaka u nizu koje rezultiraju primljenim golom. Bit je u tome da se to nije smjelo dogoditi jer smo preventivno mogli spriječiti tu situaciju, kazao je Datković


 
Korak naprijed, unatrag dva. Zadar se nikako ne može odlijepiti od te posljednje pozicije na ljestvici Prve HNL. Na trenutak momčad sa Stanova dođe na korak do potpunog priključka s ostalim momčadima s dna ljestvice, a onda opet kiksa i sve odleprša u vjetar. Inter je u nedjelju u posljednjim trenucima susreta u Stanovima uspio zgoditkom Sivonjića anulirati minimalnu prednost Zadra i otkinuti momčadi Ivice Datkovića dva važna boda, koja bi ih dovela na samo jedan bod zaostatka za Croatijom (S), suparnikom u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva. Razočaranje je nakon utakmice bilo veliko, a Zadrov strateg nije se osjećao ništa bolje ni u ponedjeljak.
Bez sna
– Opet nisam oka sklopio cijelu noć. Jednostavno je ovo postalo zabrinjavajuće preko svake mjere, jer opet se ponavljaju pogreške iz utakmice u utakmicu koje na svakom treningu pokušavamo anulirati iz naše igre. Što je razlog tome, teško mi je dokučiti, vjerojatno se radi o padu koncentracije i to nas skupo košta – kazivao je jučer ujutro Datković.
– Smatram da smo ta dva važna boda izgubili kada nismo realizirali naše stopostotne prigode, jer drugim zgoditkom bismo sigurno riješili pitanje pobjednika. Realizacija je rak rana ove momčadi i od toga ne smijemo bježati. Tomasovu svaka čast na zgoditku koji je postigao, ali morao je realizirati šansu iz koje je pogodio vratnicu. I Terkeš je u dvije situacije morao napraviti korak naprijed i vjerujem da bi poentirao. Znam da su obojica sigurno željeli najbolje, ali, ovako su nam dva boda odlepršala u nepovrat.
Ljut je na svoje igrače jer smatra da se takav pad koncentracije i pogreške koje su prethodile izjednačenju morao i mogao spriječiti.
– Mogli su me svi koji su bili na utakmici čuti kako vičem zadnjoj liniji da se ne povlači na 16 metara nego da uđe u polje i time smanji prostor djelovanja suparničkim igračima. Mi smo zgoditak primili ni iz čega, nakon kornera koji su imali naši suparnici. Opet se dogodi nekoliko pogrešaka u nizu koje rezultiraju primljenim golom. Bit je u tome da se to nije smjelo dogoditi jer smo preventivno mogli spriječiti tu situaciju.
Utakmica za obitelj
Slaže se Zadrov strateg da je njegova momčad u drugom poluvremenu, kako je utakmica išla prema kraju, padala u igri.
– Cijelu noć razmišljam jesam li mogao nešto napraviti da spriječim taj izjednačujući zgoditak. Vidio sam da momčad lagano pada u tempu i zato sam Milina koji je odigrao odlično do tada, a vidio sam da više ne može, zamijenio Županom. Prije nego što je pao zgoditak, spremao sam se uvesti Šiklića umjesto Tomasova. Možda sam mogao i nešto drugo napraviti, ali lako je sada pričati nakon utakmice. Činjenica je da smo mogli i morali osvojiti tri boda, a da u tome nismo uspjeli, što me čini neizmjerno nesretnim.
Zadar u Sesvete sljedeće nedjelje mora ići po pobjedu.
– Naš plan je bio domaća pobjeda nad Interom i zatim sve snage upregnuti kako bi pobijedili Croatiju na njihovu terenu. Po tom pitanju nije se ništa promijenilo, samo što sada u Sesvete putujemo s većim pritiskom i imperativom. Rekao sam jutros (op.a. jučer) igračima da su im utakmice protiv Šibenika i Intera bile utakmice života, a ova protiv Croatije utakmica za obitelj. Ne želim da se u svlačionici priča i govori ni o čemu osim o pobjedi u Sesvetama i kako do nje doći. Ta pobjeda bi nam donijela toliko dobroga da je teško nabrojiti sve u kratko vrijeme. Dovoljno je samo naglasiti da bismo time skinuli veliko breme opterećenja, onda bismo u zimskoj stanci puno mirnije mogli slagati momčad i igru za proljeće. Optimist sam i znam da to moji igrači mogu postići u Kranjčevićevoj, gdje ćemo igrati sljedeće nedjelje. I oni znaju da to mogu, ali moraju biti svjesni da se to može samo ako na terenu ostave i srce i dušu – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Datković.


 ZAKINUTI ZA DVA JEDANAESTERCA




Trener Datković nije želio puno o suđenju, ali je na naše inzistiranje ipak prokomentirao “ljude u crnom”.
– Nikada ne pričam o suđenju, ali nikako se ne mogu oteti dojmu da smo zakinuti protiv Intera. Moje viđenje je da nam je sudac Mlakar dva puta morao suditi najstrožu kaznu kod prekršaja nad Suraćem i Rašom u gostujućem šesnaestercu. I prije utakmice sam smirivao tenzije zbog toga što nam sudi sudac iz Zagreba protiv momčadi iz Zaprešića, međutim, na te stvari bi se moralo pripaziti. Ipak neke od tih igrača on poznaje i, htio ne htio, drugačije ih gleda nego nas. Pa i u sljedećoj utakmici ponovno ćemo imati situaciju u kojoj će nam suditi sudac iz Zaprešića, a igramo protiv Sesvećana. Slažem se da smo sami izgubili ovu utakmicu, ali na te stvari bi itekako trebalo pripaziti kada se delegiraju suci.