Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dobra forma uoči jesenskog raspleta

Autor:

01.12.2009. 23:00
Dobra forma uoči jesenskog raspleta

Foto: Filip BRALA



Za pretpostaviti je da će Zadar lakoćom upisati bodove u ogledu sa Slatinom, no prije toga očekuje ih vrlo važno gostovanje kod pulske Arene koje je na rasporedu ovaj petak


Iako je subotnji dvoboj s četvrtoplasiranom momčadi Senja najavljivan uz dosta opreza, rukometaši Zadar Slada bez većih poteškoća upisali su i devetu ovosezonsku pobjedu. Njihov uspjeh tim je veći ako se uzme u obzir visoka gol razlika (34:24) te da su gostujući u Mocire došli sa samo bodom zaostatka u odnosu na Slad. Prije 11. kola u igri za Premijer ligu, barem bodovno, bile su četiri momčadi.
No sve je izglednije da će se do kraja prvenstva za prve dvije pozicije (u prijevodu izravni ulazak u elitno društvo) boriti Zadar, Crikvenica i Gorica. Bez obzira na prošlotjedni poraz Senja, kako saznajemo, malo je vjerojatno da spomenuti klub ima znatnije (premijerligaške) ambicije.
Istovremeno, trolist vodećih uoči nastavka prvenstva nastojat će osigurati što bolje startno mjesto. Za pretpostaviti je da će Zadar s lakoćom upisati bodove u ogledu sa Slatinom, no prije toga očekuje ih vrlo važno gostovanje kod pulske Arene koje je na rasporedu ovaj petak. Premda, realno gledajući, Zadrani i u slučaju poraza imaju dosta vremena za nadoknaditi zaostatak, utakmica 12. kola za njih je važna iz nekoliko razloga. Jedan od njih svakako je samopouzdanje. Naime, ako je i poraz od Crikvenice bio “samo loš dan”, malo je vjerojatno da se takav ponovi, ako računamo i Goricu, u sva tri najteža dvoboja. Drugi razlog je povoljniji raspored u nastavku prvenstva. Tada Crikvenica i Gorica dolaze u Mocire, a Zadar bi na krilima pobjede nad Arenom već u prvom kolu imao priliku revanširati se Gorici. Na taj bi način u odnosu na izravnog pratitelja napravili bodovni odmak već na samom početku. Osim toga, pred utakmicu sa Senjom, spominjala su se i pojačanja u slučaju pobjeda u sva tri preostala kola…
Nakon vrlo dobre igre protiv Senja, ali i solidnog izdanja u 10. kolu u Trilju, Ivan Ninčević i društvo pomalo se dižu u formi, dok su oscilacije u njihovoj igri sve rjeđe. To je uz iznenađujući remi Arene s Prelogom, za Paleku i njegov sastav zasigurno ohrabrujući podatak pred odlazak u Pulu. Bez obzira na ishod sjedeće utakmice, iza njih je uspješna polusezona, dok u petak sami odlučuju na kojoj će poziciji dočekati Božić.