Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kroji se vrh stolnoteniske lige

01.12.2010. 23:00
Kroji se vrh stolnoteniske lige


Iako je teško kao objektivno mjerilo uzeti tablicu kada jedna momčad ima i po dvije utakmice više od druge, vidljivo je da su se u stolnoteniskom prvenstvu favoriti polako istaknuli. Već sada se može pretpostaviti koje će se četiri momčadi plasirati u doigravanje, jer su Zagreb, Dr. Časl, Donat i Libertas jedini sastavi koji se nalaze daleko u “plusu”, a svi ostali timovi imaju negativan skor. Sve u svemu, teško je očekivati da bi se itko drugi mogao uključiti u borbu za doigravanje, pogotovo ako se uzme u obzir da je Pula, koja bi se po kvaliteti tu negdje mogla naći, već sada na skoru 2:5 i bliža je ispadanju iz lige, nego ulasku u “play off”.
Vodi Zagreb, ali je pravi lider očekivano Dr. Časl. Zagreb je odigrao osam utakmice i ima skor 7:1, dok je Dr. Časl i dalje bez poraza, samo ima susret manje. Za očekivati je da će Dr. Časl i u preostale dvije utakmice doći do dvije pobjede i na taj način prvi dio prvenstva zaključiti na prvom mjestu, bez ijednog poraza. Objektivno, teško je bilo očekivati bilo koji drugi scenarij. Što se tiče zadarske momčadi, ona je trenutačno formalno na trećem mjestu, ali isto s jednim porazom kao i Zagreb i dubrovački Libertas. Vrh ljestvice skrojit će se u posljednja dva kola prvog dijela prvenstva, kada će se Zadrani susresti baš s ta dva protivnika. Idealan scenarij bi bio dvije pobjede i maksimalno udaljavanje od četvrtog mjesta, koje bi im kasnije već u polufinalu najvjerojatnije donijelo Dr. Časla.


 GAĆINA BOLJI OD WALDNERA


U petom kolu Lige prvaka Charleroi Andreja Gaćine je pobijedio Fuldu Maberzell 3:1, a Gaćina je pobijedio legandarnog Jan Owe Waldnera 3:1. Tom pobjedom je Charleroi osigurao četvrtzavršnicu Lige prvaka. U istoj skupini je i UMMC Zorana Primorca koji je pobjedom na gostovanju kod francuskog Levalloisa zadržao teoretsku šansu za proboj u četvrtzavršnicu.
UMMC je 3:0 pobijedio Levallois te je u slučaju istog broja bodova u boljoj poziciji od Levalloisa. No UMMC ne drži ključeve prolaska u svojim rukama. Za prolaz u četvrtzavršnicu UMMC-u je uz pobjedu na gostovanju kod Charleroia potreban i poraz Levaloisa u susretu s Fuldom.