Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Optužena zbog ubojstva supruga branit će se sa slobode

01.12.2011. 23:00
Optužena zbog ubojstva supruga branit će se sa slobode


Nakon završene istrage Grobotek je puštena iz pritvora jer su bili ispitani svi svjedoci, a i zbog njezine životne dobi. Tužiteljstvo je procijenilo da u njezinom slučaju nema opasnosti od bijega te će se ona tako tijekom suđenja braniti sa slobode


Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 63-godišnje Marije Grobotek koja je 12. kolovoza ove godine u večernjim satima u vikendici u Viru, samo jednim ubodom noža ravno u srce, ubila svog dvije godine starijeg supruga Marijana s kojim je bila u braku pune 43 godine, a imaju dvoje odrasle, zajedničke djece.
Ona je, podsjećamo, nakon završene istrage puštena iz pritvora zadarskog Istražnog centra gdje je provela više od dva mjeseca. Puštena je jer su bili ispitani svi svjedoci, a i zbog njezine životne dobi. Osim toga, tužiteljstvo je procijenilo kako u njezinom slučaju nema ni opasnosti od bijega te će se ona tako tijekom suđenja braniti sa slobode uz pomoć svoje izabrane braniteljice Tanje Budimir.
Nakon uhićenja i privođenja istražnom sucu, sada optužena Marija Grobotek detaljno je iznijela svoju obranu ispričavši tada dežurnom istražnom sucu Anti Aniću cijeli svoj život i brak sa suprugom Marijanom, koji je na kraju završio na najtragičniji mogući način.
– Ja sam nož uzela samo da mu dokažem da me više ne maltretira i ne tuče, a nikako mi nije bila namjera da ga usmrtim ili ubodem te ni sama na znam kako je do ovog uboda došlo. Nisam nikad imala namjeru ubiti ga, niti ubosti. Žao mi je što se ovo sve dogodilo. Mogu napomenuti da je on mene maltretirao i tukao cijelog zajedničkog života. I dok smo bili u Njemačkoj, on je razbio hrastov stolac na mom ramenu te sam morala ići na operaciju toga ramena od posljedica i bolova. Zbog njegova ponašanja ni sin koji ima obitelj u Njemačkoj ne želi doći na Vir, upravo zbog njegovog odnosa prema meni i njegovog maltretiranja svih oko sebe. Marijan je smatrao da sve što kaže mora tako biti – dio je “priče” Marije Grobotek.
Nakon što je supruga obola nožem u srce, on je unatoč brzom dolasku ekipe Hitne pomoći i naporima liječnika da mu spase život, od posljedica teške ozljede preminuo 40-ak minuta po dolasku u zadarsku Opću bolnicu.
Bračni par Grobotek je od 1969. živio u Njemačkoj. Ona je radila je kao krojačica, a Marijan u metalnoj industriji. Od 2008. oboje su otišli u mirovinu. U Krapini su zajednički izgradili kuću dok su živjeli u Njemačkoj. Istražnom sucu Marija je rekla kako je Marijan za svaku sitnicu, prema njoj bio agresivan i grub te ju je stalno maltretirao i tukao, ali nije se htjela razvesti – zbog sramote.