Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rasterećeni po bod na Poljudu

01.12.2011. 23:00
Rasterećeni po bod na Poljudu


Sezona je za Hajduk njih propala, možemo reći da je katastrofalna. Upravo u toj činjenici da su poljuljani leži naša šansa na Poljudu – kazao je Banović


Polako, ali sigurno, primakli smo se posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva u Prvoj HNL. Zadrani na kraju jeseni odlaze na noge “ranjenom” splitskom Hajduku koji je prije dva dana ispao u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Bolji od njih bili su “pjesnici”, a s obzirom da za Dinamom u prvenstvu zaostaju velikih devet bodova, ovu sezonu u gradu pod Marjanom već mogu proglasiti propalom. Momčad Dalibora Zebića u Split putuje nakon dvije uzastopne pobjede i želja je niz neporaženosti nastaviti i u 17. kolu.
– Vidjet ćemo što će se dogoditi na Poljudu. U svakom slučaju Hajduk je “ranjen” nakon ovoga ispadanja od Zagreba u Kupu i pokušat će se vaditi na nama – kazivao je jučer ujutro Igor Banović, Zadrov veznjak.
– U prvenstvu su osam bodova iza Dinama, a sada im se dogodilo i ispadanje od “pjesnika”. Sezona je za njih propala, možemo reći da je katastrofalna. Upravo u toj činjenici da su poljuljani leži naša šansa na Poljudu.
Ako Hajduk ne zabije pogodak u otvaranju utakmice sigurno će se stvoriti velika nervoza u njihovim redovima.
– Neosporno će u prvih 15, 20 minuta navaliti na naš gol i pokušati poentirati. Najvažnije je zadržati koncentraciju i pokušati ne primiti taj zgoditak. Znamo da će onda i njihovi navijači postati nervozni i mogli bi ih popratiti zvižducima. Nervoza bi tada odigrala veliku ulogu, a nama će ako obranimo gol u tom početku u nastavku biti puno lakše igrati. Vjerujem da bi koja naša kontra ili polukontra mogla završiti i pogotkom.
U svakom slučaju puno je lakše otići na noge Hajduku nakon dvije uzastopne pobjede.
– Sigurno, nakon ovih pobjeda nad Osijekom i Lučkim puno rasterećeniji možemo otputovati na Poljud. Istina je da nismo briljirali u te dvije utakmice, ali osnovni cilj smo postigli. Na kraju će se pamtiti samo bodovi. U svakom slučaju na Poljud nećemo otići tek tako, želja nam je osvojiti barem bod i time okončati ovu jesen.
Koju bi ocjenu dali Zadru ove jeseni.
– Generalno gledano mislim da polusezonu možemo okarakterizirati dobrom. Sakupili smo do sada 22 boda što nije loš učinak. Naravno, imali smo i nekoliko kikseva, a da njih nije bilo mogli smo biti u samom vrhu prvenstvene ljestvice. Nema koristi od žaljenja već ćemo se okrenuti budućnosti. U svakom slučaju s bodom ili, ako Bog da, pobjedom s Poljuda ova jesen bi mogla postati i vrlo dobra – kazao je na kraju razgovora Banović.