Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Težak izazov u Zagrebu

01.12.2011. 23:00
Težak izazov u Zagrebu


Stolnotenisači Donata u subotu su očekivano stigli do pobjede protiv sastava Dugog Sela i na taj način se ustalili na diobi treće i četvrte pozicije s momčadi Libertasa. Ako ostanu gdje jesu, Zadrani će u konačnici uspjeti izboriti doigravanje, što im je i cilj ove sezone. Na ruku su im u ovom kolu išli i ostali rezultati, jer su dva najveća konkurenta za eventualnu četvrtu poziciju, Pula i Olimpija, poraženi. Puljani su izgubili kod kuće od Zagreba, dok je od Olimpije bio bolji dubrovački Libertas. No, nakon lakše utakmice protiv Dugog Sela Zadrane sad očekuje itekako težak izazov. Idu u goste neporaženom sastavu Zagreba. U dosadašnjih sedam kola najtalentiranija hrvatska momčad Zagreb pomalo je neočekivano stigla do svih sedam pobjeda i u ovom trenutku uz Dr. Časla drži vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. U tom dvoboju Zadrani nisu bez šansi, ali veliki favorit je domaćin, koji će napraviti sve da nastavi s lijepim pobjedničkim nizom i u miru dočeka derbi s Dr. Časlom.
Zadrovi konkurenti za doigravanje, Pula i Olimpija u ovom kolu imaju različit tip izazova. Pula kod kuće igra s Dr. Časlom i u toj utakmici i nema previše izgleda. Osječka Olimpija ne bi smjela imati problema kod kuće protiv Željezničara i na taj način bi se mogla malo primaknuti četvrtoj poziciji, jer Puljani imaju nemoguću misiju, a Donat težak gostujući izazov. Uglavnom, prvenstvo ulazi u nemirne vode, barem ako uzmemo u obzir borbu za doigravanje. Prvak je već manje-više riješen, a Dugo Selo će sigurno ispasti iz lige, dok će se velika borba boriti za ostanak, jer će se još jedna momčad uz Dugo Selo također morati preseliti u niži rang.
Valja istaknuti da je u 5. kolu Lige prvaka Dr. Časl poražen na gostovanju kod belgijskog Charleroija sa 2:3. Zagrepčani su imali velikih 2:0, ali nisu izdržali do kraja i napravili još jedan korak koji bi im vjerojatno značio i europsko proljeće. Tan Ruiwu je pobijedio Wang Jian Juna sa 3:2. Svih pet setova je otišlo do same završnice, a Tan Ruiwu, koji je okrenuo zaostatak od 0:2 u setovima. U drugom susretu bivši igrač Donata Zeng Jia je lagano dobio legendu svjetskog stolnog tenisa Jean Michela Saivea sa 3:0. Ipak, tu su Zagrepčani stali. Kou Lei je dobio Tomislava Kolareka, a Wang Jia Jun se lagano obračunao sa Zeng Jiom. Na kraju je odličio Saive koji je u odlučujućem dvoboju svladao Tan Ruiwua sa 3:1.




Superliga


Rezultati 7. kola: Dugo Selo – Donat 0:4, Pula – Zagreb 1:4, Dr. Časl – Vodovod 4:0, Libertas – Olimpija 4:0, Željezničar – Transagram 0:4
Dr. Časl, Zagreb 14, Libertas, Donat 12, Pula 11, Olimpija 10, Vodovod 9, Transagram, Željezničar 8, Dugo Selo 7
Parovi 8. kola: Zagreb – Donat, Transagram – Dugo Selo, Olimpija – Željezničar, Vodovod – Libertas, Pula – Dr. Časl.