Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vikendica obitelji zastupnice Sumrak 50 metara od mora

01.12.2011. 23:00
Vikendica obitelji zastupnice Sumrak 50 metara od mora


Na parceli predviđenoj za montažnu gradnju izgrađena je vikendica površine 35 metara četvornih


Obitelj saborske zastupnice HDZ-a, točnije njeni otac i brat, nedavno su u mjestu Kumenat, pokraj kampa Soline, izgradili vikendicu površine oko 35 “kvadrata”. Problem je u tome što je vikendica manje od sto, točnije pedesetak metara udaljena od mora i nalazi se na zemljištu na kojem je zabranjena takva gradnja. Nije zabranjena montažna gradnja pa su na istoj parceli, potpuno zakonito, i drvena i montažna kućica te kamp-kućica. Do zajedničke parcele dolazi se poljskim putem koji je asfaltiran tek na dijelu na kojem se spaja na glavnu cestu.
Kućica izgrađena solidnom gradnjom, iako nije legalizirana, ima priključak na vodu i struju, a nalazi se u debelom hladu borove šume, okružena oleandrima i maslinama.
– To je kamp-kućica. Imate sve informacije, ne znam što želite od mene, kazala je Sumrak novinarima kada su je nazvali, a od tada se ne javlja na telefon.
Navodno je Sumrak s ocem prije dvije godine urgirala na javnoj raspravi oko prostornog plana i tražila da se pomakne crta zaštićenog obalnog područja. Tako bi njihova parcela, koja se nalazi 50 metara od mora i u zoni R2, ušla u zonu T1 u kojoj je predviđena zona hotela.
Sumrak je zastupnica u Saboru od polovine veljače 2010. godine. Nije izabrana sa stranačke liste, već je na mjestu u Saboru naslijedila stranačkog kolegu, saborskog zastupnika i načelnika općine Bistra Krešimira Gulića, koji je tada podnio ostavku. Njeno ime postalo je poznato široj hrvatskoj javnosti u rujnu ove godine kada je predsjednika SDP-a Zorana Milanovića optužila za obiteljsko nasilje. Kazala je tada kako Milanović navodno tuče ženu.