Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Danas počinje “Advent”

01.12.2016. 23:00
Danas počinje “Advent”


Danas počinje drugi po redu Advent u Zadru. U 17 sati kreće program manifestacije koja će trajati do 6. siječnja, ukupno 36 dana. Uz djelatnike koji su postavljali konačne dijelove blagdanske rasvjete po Kalelargi, na početak Adventa građane koji su se jučer zatekli na Poluotoku podsjetila je gradnja takozvanih zimskih vrtova.
To su mjesta sa borovima i zelenilom te prigodnim božićnim ukrasima, kakvo smo lani imali uz crkvu sv. Šime. Ove godine oni su postavljeni na dva mjesta. Jedno od njih je u samoj blizini zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, a drugo pokraj Arheološkog muzeja. Lani je to mjesto bilo vrlo popularno, oko njega su se družila i djeca i odrasli, a ove godine vrtovi su na dvije atraktivne lokacije.
– Dođite na veličanstveno otvorenje Adventa u Zadru od 17 sati. Nastup DJ-a i karaoke za djecu uz simpatičnog voditelja Tota samo su zagrijavanje za ovu nezaboravnu noć. Očekuje vas laser show i umjetni snijeg uz brojna druga iznenađenja. Bogata gastronomska ponuda adventskih kućica mamit će vas svojim mirisnim delicijama. Od 20 sati nastupit će poznati zadarski Rockatansky bend, sa svojim veselim repertoarom. Izaberi Zadar – tamo gdje je zabava zagarantirana, poručuje Danijela Rimanić iz organizacije Adventa.
Vikend program
Petak, 2. prosinca
Otvaranje Adventa uz bogat zabavni program
17 – Toto, dječje karaoke
18 – DJ Špela
19 – Vovidelj: Frano Ridjan / Mirnovec pirotehnika, snijeg, laserski show
20 – Rockatansky Band
Rockatansky band je skupina od šest talentiranih i iskusnih mladih glazbenika koji u svojem repertoaru imaju domaće i strane pjesme. Zabava s njima je zajamčena.
22 – DJ
Subota, 3. prosinca
10 – play listblagdanska glazba
10 – Dječja radionica – Na radionici će se izrađivati božićni ukrasi
18 – paljenje druge adventske svijeće u crkvi sv. Šime uz nastup crkvenih zborova
Predvodi mons. Josip Lenkić, generalni vikar, svijeću pali prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, a sudjeluju župe Relja, Stanovi i Bili brig., zajednice i župni zborovi
18,30 – blagdanska glazba
20.00 – Neno Belan i Fiumensi
Poznati hrvatski kantautor Neno Belan će uz pomoć Fiumens Mediteran Orchestra izvesti brojne hitovesvojeg prvog autorskog benda Đavoli, poput Dani ljubavi, Dok tebe ljubim, Stojin na kantunu te kasnije hitove Ponoćna zvona, Zar više nema nas, Rijeka snova, Anđela, anđele…
22 blagdanska glazba
Nedjelja, 4. prosinca
11 – koncert Gradske glazbe
Gradska glazba je 2001. godine dobila Nagradu grada Zadra za doprinos glazbenoj kulturi u povodu proslave 130 godina postojanja. Danas ima četrdesetak aktivnih članova, od kojih su mnogi mladi izrasli iz Male škole koju vode iskusniji glazbari. Orkestar nastupa u Zadru i cijeloj županiji, a priređuju promenadne nastupe i prigodne koncerte.
17 – blagdanska glazba
18 – nastup plesnog kluba Zara uz ritmove zumbe