Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Direktor AGRRA-e nabavljao higijenski materijal od šefa svoje stranke

01.12.2016. 23:00
Direktor AGRRA-e nabavljao higijenski materijal od šefa svoje stranke


Članovi HSP-a Ante Starčevića nedavno su upozorili na, kako su ih nazvali, nepravedne smjene u upravnim vijećima županijskih ustanova i agencija nakon što je njihovo rukovodstvo raskinulo koaliciju s HDZ-om. Župan Stipe Zrilić tada je smijenio sve članove ove stranke u upravnim vijećima obrazlažući svoju odluku “novim odnosima u županijskoj skupštini temeljem kojih će se određene stvari mijenjati”. Članovi HSP AS-a otad su se prikazivali žrtvama dnevno-političkih igara, pritom lagodno zaboravljajući činjenicu da su po političkom ključu i došli u upravna vijeća.
No, informacija što smo je ovih dana dobili iz Županije kazuje kako su u isto to vrijeme, dok su upirali prstom u druge, i sami pobrkali lončiće o tome što je moralno, a što ne. Agencija za ruralni razvoj, kojom rukovodi član HSP AS-a Vladimir Kovačević, potrošni materijal nabavljala je od tvrtke predsjednika županijske podružnice te stranke Dalibora Barešića. Ova zanimljiva poslovna transakcija odvijala se i dok je Barešić bio član Upravnog vijeća AGRRA-e, čime je direktor županijske agencije došao u sukob interesa.
Šef županijskih starčevićanaca vlasnik je tvrtke Orcus plus koja je prošle godine nabavljala higijenski materijal za ovu agenciju, a na stranicama tvrtke može se doznati kako je riječ o sredstvima za čišćenje, papirnoj konfekciji i držačima, stolnoj konfekciji i dekoraciji, osvježivačima prostora te plastičnoj i papirnoj galanteriji. Ne zna se kako je županu promakao ovaj poslovno i moralno neodrživ ugovor, ali teško da bi mu ijedna revizija dopustila da materijal za jednu od županijskih agenciju nabavlja član Upravnog vijeća iste te agencije.
Direktor Vladimir Kovačević tvrdi kako nije bio u sukobu interesa jer je raskinuo ugovor sa tvrtkom šefa svoje stranke čim je ovaj ušao u Upravno vijeće AGRRA-e. Međutim, na našu primjedbu da pouzdano znamo kako je Barešić i nakon ulaska u UV nabavljao robu AGRRA-i, Kovačević kaže:
– Istina je da je naša agencija neko vrijeme radila sa Barešićem, ali smo taj ugovor raskinuli. Od njegove smo tvrtke naručili sanitarni materijal jer je naš bivši dobavljač, tvrtka Tapess, ukinuo podružnicu u Zadru. A kako je Barešićeva tvrtka održavala uređaje za higijenske potrepštine u našoj agenciji, kao i za školu Vice Vlatkovića i još neke tvrtke koje se nalaze u zgradi Županije na Relji, smatrali smo najekonomičnijim nabavljati higijenski materijal upravo od Barešića. I to je trajalo samo jedno vrijeme dok je bio u Upravnom vijeću, jer sam ja nakon njegova imenovanja inicirao raskid ugovora o nabavi – kaže Kovačević.