Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Veliko priznanje za Ines Ikić

02.01.2011. 23:00
Veliko priznanje za Ines Ikić


Prosinac je bio mjesec u kojem je na zatvorenom plivalištu na Višnjiku ponovno, kao  i godinu ranije, održan završni  turnir Hrvatskog kupa. U finalu je na kraju slavila Mladost koja je bila bolja od riječkog Primorja. U polufinalu  je Mladost bila bolja od Juga  što je bila najbolja utakmica  ovog turnira. U svakom  slučaju veliki sportski događaj  za Zadrane i zadarski vaterpolo, a Zadrani su to znali  nagraditi velikom posjetom.
Promjenjivo oblačno
Košarkaši Zadra su u prosinac krenuli porazom u 3. kolu Eurochallenge kupa. Poraženi su na gostovanju kod  Ethe u Nikoziji rezultatom  78:66. Nakon poraza u Nikoziji novi poraz. Suparnik je u  10. kolu bila Cibona i to u  Zagrebu, a rezultat je na kraju  glasio 84:81. Opet tako blizu, a  tako daleko. Napokon pobjeda. U 4. kolu Eurochallenge  kupa košarkaši Zadra su na  svom parketu bili bolji od Pinar Karsiyakije. Završilo je  82:77. Zadrani su imali veliku  prednost od 25 koševa, ali su u  posljednjih pet minuta sve  prosuli. Ipak, pobjeda je ostala. I onda je u Dvoranu  Krešimira Ćosića stigao Partizan. Zadrani su na kraju slavili 91:88, što je svakako velika  pobjeda za momčad Danijela  Jusupa. I u ovoj utakmici Zadrani su na poluvremenu imali  veliku prednost, ali su Beograđani u posljednjoj četvrtini  čak imali priliku za pobjedu.  Najefikasniji kod Zadrana bili  su Marko Car i Ive Ivanov.  Slijedi poraz od Apoela u gostima 61:56. A onda prva velika gostujuća pobjeda, Zadrani su slavili kod Hemofarma  74:88. U pobjedi Jusupove  momčadi istaknuli su se Car s  22 koša i Vladović s 19. U  Eurochallenge kupu Zadrani  su se pobjedom nad Ethom  plasirali u drugi krug ovog natjecanja. U Krešinom domu pobijedili su rezultatom 81:67.  Međutim, kada se ponadaš nekom pozitivnom nizu ponovno  šok. U dvorani na Višnjiku  Zadrani su u 13. kolu NLB lige  poraženi od Širokog rezultatom 74:80. Loše, da lošije  teško može biti.
Borik Puntamika je u sklopu  9. kola A-1 Lige košarkaša doslovno pregazila Split u Jazinama. Završilo je 83:59, a u  sastavu Zadrana odlični su bili  Mikulić i Jurjević. Nažalost  Borik-Puntamika nije uspjela  stići do utakmice sa Zadrom u  Kupu Hrvatske, ispriječila se  Dubrava koja je slavila 67:57.
Košarkašice Zadra su na  svom terenu slavile protiv velikog favorita, ekipe Studenca  iz Omiša. Izabranice Marije  Mazije slavile su 72:67. Posebno se u toj utakmici istaknula Antonija Erslan. Slijedi nova pobjeda, u gostima  kod Pule Zadranke su slavile  77:85. Najbolje Antonija Erslan i Blažević
Ines Ikić, je u izboru Hrvatskog atletskog saveza dobila priznanje za najbolju  mlađu juniorku u troskoku, što  je veliko priznanje za ovu mladu atletičarku AŠK Zadar.
Moglo i bolje
Nogometaši Zadra jesenski  dio prvenstva u Prvoj HNL  završili su na 10. mjestu. U 18.  kolu Prve HNL na Stanovima  su remizirali sa Slaven Belupom. Iako su imali vodstvo do  84. minute u koju ju je Zadrane doveo Santini s bijele  točke, u završni je izjednačio  Delić. Jesen je na kraju uspješna, ali ostaje žal za zadnjom utakmicom, jer su Zadrani pobjedom mogli jesen  završiti na 7. mjestu.
Kuglači Zadra nastavljaju  uvjerljivo i u prosincu. Na gostovanju kod Konikom Osijeka slavili su 3:5. Naravno,  ostali su uvjerljivo prvi na ljestvici Prve HKL. Uz to izborili  su i četvrtfinale Europske lige  pobjedom kod Strasbourga u  gostima 3:5. Nakon toga nova  pobjeda u prvenstvu, pao je  Zanatlija 7:1. Na Prvenstvu  Dalmacije Luka Ukalović osvojio je prvo mjesto, dok je  drugi bio Mario Baljak.
Stolnotenisači Donata bili  su uvjerljivi kod kuće protiv  Libertasa 4:1.
Boćari Povljane i dalje ne  znaju za pobjedu, poraženi su  kod Zrinjevca u 8. kolu.
Odbojkaši Zadra u 9. kolu  poraženi su u Vukovaru 3:0.
Goran je na gostovanju u  Slavonskom brodu ostao kratkih rukava, bilo je glatkih 3:0  za domaćine.
Odbojkašice Zadra na svom  su terenu bile bolje od Splita  1700 II 3:0.
U finalu Rukometnog kupa  Hrvatske za Zadarsku županiju Zadar je bio bolji od Biograda 38:28. Rukometaši Zadra nastavljaju s porazima,  kod kuće su poraženi od Županje 29:30. Slijedi prva gostujuća pobjeda Zadra, slavili su  protiv direktnog konkurenta s  dna ljestvice Preloga. Rezultat  je na kraju glasio 29:30 za  goste iz Zadra.
Rukometaši Biograda slavili  su u derbiju protiv Metkovića  28:27, kao i u sljedećem dvoboju protiv Opuzena 47:27.  Drže uvjerljivo prvo mjesto u  Drugoj HRL – jug.
Prosinac je na državnoj razini svakako obilježila Skupština HNS-a na kojoj su za mjesto predsjednika bili Vlatko  Marković i Igor Štimac. Na  kraju je Marković ostao predsjednik, ali s mnogo mutnih  odluka i to samo za jedan glas.  Vidjet ćemo što će se dalje  odvijati po tom pitanju.
 


KANDIDATI ZA IZBOR 2010.


SPORTAŠ
David Bajlo (ŠRD Zubatac)
Danil Domdjoni (Karate klub B)
Marino Goleš (prof. boksač)
Ive Ivanov (KK Zadar)
Saša Martinović (ŠK Zadar)
Antonio Mršić (NK Zadar)
Šime Perić (KSV Zadar)
Goran Reljić (slobodna borba)
Ivan Santini (NK Zadar)
Marko Sikirić (ŠRD Zubatac)
SPORTAŠICA
Ardena Bajlo (ŠRD Zubatac)
Ivana Blažević (ŽKK Zadar)
Antonia Erslan (ŽKK Zadar)
Ines Ikić (AŠK Zadar)
Marcela Marić (KSV Zadar)
Nada Miletić (ŠRD Zubatac)
Glorija Sikirić (ŽKK Zadar)
Nikolina Tokić (KSV Arno)
MOMČAD
Boćarski klub Povljana
Košarkaški klub Borik-Puntamika
Košarkaški klub Zadar
KSV Zadar
Kuglački klub Zadar
OKI Zadar
P. Cupać/P. Kostov (JK Uskok)
Š.Fantela/I.Marenić (JK Krševan)
ŠRD Zubatac
Veslački klub Jadran
EKIPA
Atletski klub Olympionik
AŠK Zadar
E. Ninčević/R. Župan (JK Uskok)
KSV Arno
Odbojkaški klub Arbanasi
Odbojkaški klub Zadar
Ženski košarkaški klub Zadar
NADA GODINE
Ivona Babić (AK Olympionik)
Paola Borović (AŠK Zadar)
Andrea Čanković (OK Zadar)
Roko Čirjak (KSV Arno)
Laura Čizmin (PK Zadar)
Ivan Dukić (AŠK Zadar)
Stipe Filipi (BK Sveti Donat)
Jure Fržop (JK Uskok)
Nino Jukić (ŠRD Zubatac)
Antonela Kačan (JK Uskok)
Josip Kašelić (AK Alojzije Stepinac)
Maro Marić (KSV Zadar)
Lucija Mijolović (PK Zadar)
Marko Pestić (AK Olympionik)
Doiminik Petani (BK Zadar)
Dominik Mavra (KK Zadar)
Filip Šestan (OK Zadar)
Lucija Zubčić (AŠK Zadar)
ZADRANI U SVIJETU
Marko Banić (košarka)
Saša Bjelanović (nogomet)
Andrej Gaćina (stolni tenis)
Luka Modrić (nogomet)
Ivan Ninčević (rukomet)
Marko Popović (košarka)
Zoran Primorac (stolni tenis)
Roko Sikirić (odbojka)
Tonći Valčić (rukomet)
Marija Vrsaljko (košarka)
Luka Žorić (košarka)