Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Luciji Mijolović osam zlatnih odličja

02.01.2012. 23:00
Luciji Mijolović osam zlatnih odličja


Pregled studenog svakako treba započeti s “kockastima” koji su se nakon dodatnih kvalifikacija protiv Turske ipak plasirali na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Ukrajini i Poljskoj. Prva utakmica u Istambulu bila je za pamćenje, jer su izabranici Slavena Bilića potpuno razbili domaćina 0:3. U Zagrebu je Hrvatska odigrala dovoljno za remi 0:0 i pripreme za EP mogle su početi. Neizostavna karika u igri “kockastih” svakako je Zadranin Luka Modrić.
Košarkaško toplo – hladno
Nastavimo s košarkašima. Sonik-Puntamika je na svom parketu u Jazinama bila bolja od Zaboka, završilo je 76:66. Briljirali su Šarlija i Čakarun, a njima se pridodao i Pešut. Slijedi nova pobjeda, ovoga puta protiv Križevaca 97:93. Ponovno je briljirao Čakarun. Slijedi otrežnjenje u Brodu. Vraćaju se Puntamičani na svom parketu protiv Alkara 67:63.
Košarkaši Zadra su slobodan vikend odlučili ispuniti utakmicom s drugom momčadi Zagreba. Slavili su rezultatom 98:75. Nakon toga slijedi bolni poraz na gostovanju od Zaboka, drugi u prvenstvu. Završilo je 71:63 za domaćina. Na svom parketu bili su uvjerljivi protiv Jollyja 93:64. Uslijedila je nova katastrofa u Splitu. Zadrani su poraženi 86:74.
Košarkašice Zadra su u 5. kolu Prve lige poražene na gostovanju kod Croatije 2006 rezultatom 76:59. Vraćaju se protiv Dubrave pobjedom, završilo je 102:69. U Gospiću Zadranke nisu imale šanse, rezultat 118:45 dovoljno govori sam za sebe.
Kraj listopada i početak studenog svakako nije razdoblje koje će nogometaši Zadra pamtiti po dobrom. Nakon poraza od Cibalije i Slaven Belupa, novo posrtanje dogodilo se u Karlovcu. Domaćini su uoči utakmice štrajkali cijeli tjedan, a ipak su bez većih muka slavili protiv prvoligaša sa Stanova 2:0. Ipak, slijedi popravak na domaćem travnjaku protiv Osijeka. Con i Begonja su pogodili za tri velika boda. Slijedi novo domaće slavlje, na Stanovima je golom Santinija pobijeđeno Lučko. Dojam su malo poboljšali kadeti koji su poput juniora i seniora, također, slavili protiv vršnjaka Dinama 1:0.
Buđenje rukometaša Biograda
Stolnotenisači Donata poraženi su od vodećeg Dr. Časla 4:0. Ništa bolje nisu prošli niti u Dubrovniku gdje su od Libertasa, također, izgubili identičnim rezultatom. Srećom slijedi domaća pobjeda protiv Željezničara 4:2 i na gostovanju protiv Dugog Sela 0:4. Kuglači Zadra su doživjeli drugi poraz u prvenstvu. Bolji od njih bili su kuglači Medveščaka 5:3. Nakon toga se bude i u svojoj kuglani pobjeđuju Konikom Osijek 6:2. Također i Kandit Premijer 7:1. U 1. kolu Eurolige kuglači Zadra su bili bolji od njemačke Victorije Bamberg 5:3.
Rukometaši Biograda doživjeli su uvjerljivi poraz u Vidovecu 40:26 i uvjerljivo su posljednji na ljestvici Prve HRL sa samo 2 osvojena boda. Nisu uspjeli slaviti niti u sljedećem kolu unatoč tome što su odigrali solidno protiv drugoplasiranog Dugog Sela. Završilo je neriješeno 31:31. Slijedi novi teški poraz u Kutini, Moslavina je slavila 42:23. Nakon toga slijedi raskid suradnje trenera Zorana Mikulića, a Danijel Duvnjak u ulozi trenera/igrača preuzima vođenje momčadi. Slijedi domaća pobjeda nad Umagom 34:31. Isto su ponovili i na gostovanju protiv Broda 28:35.
Rukometaši Zadra su u 7. kolu Druge lige doživjeli poraz u Dubrovniku 39:35. Nakon toga remiziraju kod kuće protiv Kamička 25:25. Slijedi remi u Trogiru.
Rukometašice Zadra su se osladile na gostovanju u Trogiru gdje su slavile 24:26, nakon čega su poražene u Makarskoj 26:23.
U 5. kolu Prve A lige odbojkaši Zadra doživjeli su poraz u Rijeci od istoimenog domaćina 3:0. Ništa bolje nisu prošli ni na svom parketu protiv Centrometala, poraženi su 1:3. Novi poraz u Varaždinu, 3:1. Na svom parketu bili su blizu pobjede nad Daruvarom, završilo je 2:3. Odbojkašice Zadra također su poražene i to na svom parketu od Bilja 0:3. U sljedećem kolu na gostovanju slave protiv Broda 1:3, a onda i na svom parketu protiv Rovinja 3:1.
Briljantna Lucija Mijolović
Lucija Mijolović i Mario Mrčela, plivači Zadra, briljirali su na Prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom. Lucija je osvojila osam zlatnih medalja, dok je Mario dvije zlatne medalje i dvije brončane.
Što se tiče zadarskih internacionalaca, briljiraju Rok Stipčević i Marko Banić koji imaju velike udjele u pobjedama svojih momčadi, Banić u Bilbau, a Stipčević u Vareseu. Rokov Varese je čak zasjeo na prvo mjesto talijanske prve lige. Budi se i Luka Žorić u svojoj Unicaji.
Studeni je bio mjesec i jednog ružnog događaja. Šime Buterin, košarkaš Poličnika je u Šibeniku najprije loptom, pa potom i šakama nasrnuo na suca Basarića zbog čega je utakmica prekinuta, a Buterin doživotno udaljen iz košarke.