Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ne osjećam nikakav pritisak

02.01.2012. 23:00
Ne osjećam nikakav pritisak


Ne mogu reći da sam u bogzna kako dobroj formi. Možda sam na 50% mogućnosti. Ovo je ipak takav period i sigurno je da smo se odlučili spremati za početak lige
Vrbovsko će ovaj vikend ugostiti pojedinačno Kuglačko prvenstvo Hrvatske na kojemu će snage odmjeriti najbolji hrvatski kuglači, koji su kroz regionalna natjecanja izborili priliku za završnicu. Što se tiče zadarskih kuglača, priliku da se bore za titulu imat će trojica igrača KK Zadar, Mario Baljak, Luka Ukalović i Stanko Čota. Ukalović i Čota su svojim rezultatima na Prvenstvu Dalmacije izborili nastup u Vrbovskom, a Baljak je zaradio poziv na račun prošlogodišnje titule prvaka Hrvatske. Od petka do nedjelja kapetan Zadra će braniti naslov.
– Ne mogu reći da sam u bogzna kako dobroj formi. Možda sam na 50% mogućnosti. Ovo je ipak takav period i sigurno je da ćemo se svi nekako spremati za nastavak ligaških natjecanja – objasnio je Baljak, koji i ne osjeća pritisak zbog toga što će braniti titulu.
– Nema tu previše imperativa. Otići ću u Vrbovsko i pokušati odigrati maksimalno opušteno.
A do same završnice mora se proći dosta toga, pošto se u ždrijebu nalazi 32 igrača. U početku niti jedan zadarski igrač ne bi smio imati većih problema da se plasira u drugo kolo. Baljaku će se suprotstaviti Zlatko Betlehem, Ukaloviću Šerif Begić, a Čoti Siniša Čalić. Svi Zadrani su postavljeni za nositelje, a postoji mogućnost da se u četvrtfinalu sastanu međusobno Baljak i Čota.
– Ždrijeb mi je bio povoljan u prva dva kola. Nakon toga, ako sve bude po planu, moguće je da se sastanem s Čotom.
Razmišljate li o medalji?
– Ne. Do toga se mora itekako puno toga proći. Ako se i sastanem s Čotom to će sigurno biti neizvjestan dvoboj, a tek u polufinalu će se sastajati jaki protivnici. Put do medalje zaista nije lak, a sigurno se ne smije kod ovakvih turnira zaboraviti niti faktor sreće.
Vašu momčad nakon završnice pojedinačnog Prvenstva Hrvatske očekuje nastavak ligaškog natjecanja, a u prvom kolu gostujete u Rijeci.
– To bi nam ipak trebao biti lagan dvoboj, a uopće se ne treba govoriti koliko nam je svaka pobjeda važna i koliko bi svaki kiks bio poguban.
Borba za titulu? Izgubljena, ili…
– Nikad se ne zna. Ima se još mnogo igrati, ali realno govoreći bit će teško. Nismo u najboljoj situaciji, a za napad na titulu prvaka bit će potrebno dobiti superjaki Konikom Osijek u gostima. Ako u tom dvoboju uspijemo slaviti, onda ćemo možda i moći sebi priuštiti eventualan poraz protiv Medveščaka u Zagrebu, ali pod uvjetom da nigdje drugdje ne kiksamo – dodao je Baljak. Inače natjecanje u Vrbovskom počinje u petak, kada je na rasporedu prvo kolo. Nakon toga se nastavlja u subotu, a sama završnica, odnosno finale i dvoboj za treće mjesto je na rasporedu u nedjelju.