Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dječaku geler probio želudac

02.01.2014. 23:00
Dječaku geler probio želudac


Trinaestogodišnji dječak koji je u četvrtak navečer zadobio teške i po život opasne ozljede u eksploziji improvizirane eksplozivne naprave u obiteljskoj kući u Rašteviću, oporavlja se u OB Zadar. Kako doznajemo od dr. Roberta Karla, specijalista opće i dječje kirurgije te zamjenika sanacijske upraviteljice u Općoj bolnici Zadar, 13-godišnji je dječak izvan životne opasnosti zahvaljujući pravovremenom operativnom zahvatu.
– Dječak je u četvrtak navečer dovezen s ozljedama u predjelu abdomena i trbuha. Imao je tri gelera od kojih dva u nozi što nije bilo opasno, ali i jedan u trbušnom dijelu. Ta ozljeda je bila opasna po život pa je hitno podvrgnut operativnom zahvatu. Geleri su mu izvađeni, a rane sanirane. Sada je dobro. Dječak se sada oporavlja na Dječjem odjelu, pričao je s roditeljima i osim što je još malo uplašen i zbunjen, drugo je sve u redu – kaže dr. Karlo dodajući kako je dječak nastradao dok je zajedno s bratom eksperimentirao s čahurom metka koju su pronašli u polju.
O ovom slučaju obaviještena je i zadarska policija koja je obavila razgovor s roditeljima te istražila okolnosti koje su dovele do eksplozije.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU