Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Između dva automobila podmetnuta improvizirana “bomba”

02.01.2017. 23:00
Između  dva  automobila  podmetnuta  improvizirana  “bomba”


Mislim da to nije bio nekakav napad, možda je neka mularija nešto isprobavala… Da su htjeli dignuti auto u zrak ili nekog napasti, vjerojatno to ne bi ovako izgledalo, kaže vlasnik
Eksplozivna naprava koju je bacio zasad nepoznati počinitelj, ili više njih, oštetila je automobil parkiran ispred obiteljske kuće u  Bibinjskoj ulici. Jedna je to od zavučenih ulica u gradskom predjelu Sinjoretovo. U kući pred kojom je u to vrijeme, u ponedjeljak oko 22 sata,  bilo parkirano sedam automobila, živi jedna zadarska obitelj, a u dvorištu je automehaničarska radnja.
Zadarska policija jučer je izvijestila kako su “u Bibinjskoj ulici u Zadru,  u eksploziji nepoznate naprave, oštećena dva automobila, renault i  hyundai, u vlasništvu 36-godišnjaka.” Mi smo s vlasnikom, koji je htio  ostati anoniman, kratko porazgovarali.
– Nisu oštećena dva, nego jedan automobil, evo vidite, puknuo mu je  far od eksplozije, ja bih rekao da to nije ništa strašno, kazao nam je pokazujući i staklo na obližnjoj radioni koje je uslijed eksplozije također puklo.
– Nije se jako čulo, kao malo jača petarda, a ja bih rekao da nije ni velika šteta, ali zvao sam policiju jer mislim da mi je to bila dužnost. Mislim  da to nije bio nekakav napad, možda je neka mularija nešto isprobavala… Da su htjeli dignuti auto u zrak ili nekog napasti, vjerojatno to ne bi  ovako izgledalo, kaže vlasnik.
Nakon završenog očevida glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan  nam je rekao:
– Sumnja se da je nepoznati počinitelj u ponedjeljak oko 22 sata između dvaju automobila u Bibinjskoj ulici aktivirao improviziranu eksplozivnu napravu od koje su oštećeni automobili i staklo na kući. U tijeku je kriminalističko istraživanje te se protiv nepoznatog počinitelja  podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog dovođenja u  opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.