Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šimičević i Kovačić na čekanju

02.01.2017. 23:00
Šimičević i Kovačić na čekanju


Imam jako dobar odnos s ministrom Kujundžićem i u svakodnevnoj smo komunikaciji, no ništa mi još nije rekao o mom eventualnom odlasku s dužnosti šefa njegova kabineta, kaže Šimičević
U vrijeme kratkotrajne Karamarkove vlade Zadrani su bili možda i najjače zastupljeni u Ministarstvu zdravstva, dok je na čelu ovog resora bio Zadranin Dario Nakić. Poznati zadarski nefrolog na najvažnija mjesta u Ministarstvu postavio je ljude od povjerenja pa je tako za šefa kabineta imenovao Tomislava Šimičevića, koji je temeljem te funkcije automatski delegiran i u Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
Za svojega pomoćnika za zdravstveni turizam imenovao je Ugljanca Denisa Kovačića, a članom UV-a postao je i poznati zadarski liječnik obiteljske medicine Dražen Grgurović. Na čelu HZZO-a tada je već bila Zadranka Tatjana Prenđa-Trupec, pa se s pravom može reći da je ovo bilo “zlatno doba” za zadarske kadrove.
Ministrovi ljudi
No, nedavne promjene u Ministarstvu zdravstva samo su potvrdile spekulacije o tome kako će novi ministar zdravstva Milan Kujundžić na vodeća mjesta u Ministarstvu i HZZO-u postaviti “svoje” ljude. I Šimičević i Grgurović zamijenjeni su u Upravnom vijeću HZZO-a, s tim da se Šimičević još uvijek nalazi na dužnosti šefa kabineta ministra. Kada smo jučer razgovarali s njim, još nikakvih promjena na tom mjestu nije bilo:
– I dalje sam na dužnosti tajnika ministra, a dokad ću biti, iskreno, ne znam. Imam jako dobar odnos s ministrom Kujundžićem i u svakodnevnoj smo komunikaciji, no ništa mi još nije rekao o mom eventualnom odlasku s ove dužnosti. Ne opterećujem se time, poštivat ću odluku ministra jer je riječ o uobičajenoj proceduri do koje dolazi kod promjena ministara koji sa sobom dovode i svoje timove, rekao je ovaj Zadranin koji je već razgovarao s ministrom Kujundžićem o svojoj poziciji u Ministarstvu.
– Sasvim mi je razumljivo da na mjestu šefa kabineta želi vidjeti nekoga iz svojega užeg tima, a meni je najavljeno kako ostajem u Ministarstvu – kaže Šimičević, pojašnjavajući nam i svoju trenutnu poziciju u Upravnom vijeću Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje:
Šimičević još u UV-u HZZO-a
– Uobičajeno je da s novom vladom, odnosno s ministrom i tu dolazi do promjena. Ubuduće će predstavnik Ministarstva u Upravnom vijeću HZZO-a biti naš tajnik Tomislav Dulibić koji je itekako stručna osoba za to – kaže još uvijek aktualni šef kabineta Ministarstva zdravstva.
Ni Ugljanac dr. Denis Kovačić, pomoćnik ministra za zdravstveni turizam, još uvijek ne zna svoju sudbinu u Ministarstvu. Nakić je Kovačića imenovao na ovu dužnost zbog njegovog iskustva u zdravstvenom turizmu s obzirom da je nakon završene Medicinske škole u Zadru i Medicinskog fakulteta u Zagrebu, vodio i Varaždinske toplice, a Nakić mu je zdravstveni turizam povjerio kao specijalistu fizikalne medicine i rehabilitacije. No sada i on, kao i Šimičević, očekuje vijesti o svojoj sudbini u Ministarstvu zdravstva.