Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U ožujku kraj mukama Tankerkomerca?

Autor: Siniša Klarica

02.02.2010. 23:00
U ožujku kraj mukama Tankerkomerca?


Poznata zadarska tvrtka Tankerkomerc danas je svojim zaposlenicima isplatila plaću za listopad 2009. Iako se ova, nekad jedna od najboljih zadarskih tvrtki, posljednjih mjeseci našla u ozbiljnim poslovnim poteškoćama, uperene su sve snage kako bi se barem isplatile plaće zaposlenicima.
Nakon nekoliko mjeseci stanke, plaća je posljednji put isplaćena 10. prosinca, a isplatom ove plaće, koliko-toliko se ostalo u nekakvoj kolotečini iako je tvrtka, trenutačno, svojim zaposlenicima dužna plaće i za studeni i prosinac. Sve nade uperene su oko novih poslovnih aktivnosti među kojima je izgradnja tvornice bio-goriva u Gaženici.
Međutim, poteškoće se pojavljuju i kod prodaja turističko-ugostiteljskih sadržaja u vlasništvu Tankerkomerca, kao što je prostor Casina u marini u Vruljici jer je cijeli problem, navodno, vezan oko rješavanja pitanja turističkog zemljišta. Iako su sve poslovne aktivnosti za sada obavijene tajnom, doznajemo da bi sanacija tvrtke, koja uključuje i podmirenje duga prema zaposlenicima, mogla biti okončana do kraja ožujka ove godine, iako se takva mogućnost krajem prošle godine najavljivala za veljaču.