Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ostvario sam svoj bundesligaški san

02.02.2012. 23:00
Ostvario sam svoj bundesligaški san


Odradio sam već nekoliko treninga i mogu reći da se radi na vrlo visokom nivou. Analiziraju se suparnici, slaže taktika i sve to uigrava. Trener Christian Streich je pravi nogometni fanatik i siguran sam da ćemo se dobro slagati
Ivan Santini, najbolji strijelac Prve HNL, pojačao je koloniju Hrvata u njemačkoj Bundesligi i u nastavku sezone branit će boje Freiburga. Isti dan kada je Tottenham posudio Vedrana Ćorluku u Bayer(L), Zadar je na šest mjeseci prepustio ovog sjajnog napadača trenutačno posljednjeplasiranom klubu Bundeslige. Tako se Ivanu ispunio san, toliko je želio zaigrati u najjačoj njemačkoj ligi i na kraju mu se to i ostvarilo. A iščekivanje je bilo dugo i prilično neizvjesno.
– Ne mogu vam dočarati koliko sam sretan. Ovo je drugi svijet u odnosu na Prvu HNL, barem 30 puta jači i organiziraniji – kazivao je Santini u kasnovečernjem telefonskom razgovoru.
Prvi dojmovi
– Baš sam zadovoljan, sve je odlično u Freiburgu. Prvi dojmovi su jednostavno fantastični. Dočekali su me odlično, sretni su da sam izabrao njihov klub i da ću karijeru nastaviti ovdje. Osjećam se dobrodošao, a to je vrlo važno za svakog igrača kada dođe u novu sredinu. Trenutačno sam smješten u hotelu, ali već mi ljudi iz kluba traže stan. Odradio sam već nekoliko treninga i mogu reći da se radi na vrlo visokom nivou. Analiziraju se suparnici, slaže taktika i sve to uigrava. Trener Christian Streich je pravi nogometni fanatik i siguran sam da ćemo se dobro slagati.
Iščekivanje oko odlaska u Bundesligu bilo je dugačko, na kraju se zadnjeg dana prijelaznog roka dogodio vaš prelazak ili točnije posudba u Freiburg.
– Moram biti iskren, ubijalo me to iščekivanje. Prenuo bih na svaki telefonski poziv, a bilo ih je puno posljednjih dana. Na kraju je sve završilo odlično, dogovorili smo posudbu u Freiburg na šest mjeseci i napokon mogu kazati da se ostvario moj san igranja u Bundesligi. Još dok sam bio član drugoligaša Ingolstadta sanjao sam ovaj dan, mnogi su mi već tada govorili da će se ovo dogoditi, a to se sada i ostvarilo.
Bojite li se malo činjenice da je Freiburg trenutačno posljednjeplasirana momčad Bundeslige i da im predstoji teška borba za očuvanje prvoligaškog statusa?
– Iskreno, ne bojim se. Već sam i ovdašnjim medijima kazao da sam igrajući za Zadar stekao to iskustvo borbe za očuvanje prvoligaškog statusa. Moje je da na travnjaku dajem sve od sebe i vjerujem da ću pripomoći tome da Freiburg i sljedeće sezone bude bundesligaš.
Velika očekivanja
Kakva vam je konkurencija u napadu, vjerujete li da bi već u sljedećoj prvenstvenoj utakmici protiv Werdera mogli biti u sastavu?
– Teško je nakon nekoliko treninga odrediti kakva mi je konkurencija u napadu. Iskreno, čini mi se po onom što mi govore da se puno očekuje od mene jer su me dočekali kao nekakvog spasitelja. Istini za volju, to je dodatno breme za mene, ali vjerujem u svoje mogućnosti i dat ću sve od sebe da ispunim i njihova i svoja očekivanja. Vjerujem da uz Božju pomoć i maksimalno zalaganje mogu pokazati u ovih šest mjeseci koliko vrijednim. Naravno, uz malo sreće, i ono najvažnije da me zaobiđu ozljede.
Posudba znači da ste na ljeto ponovno igrač Zadra, s time da Freiburg ima pravo prvootkupa vašeg ugovora? Jesu li se za vas poboljšali i financijski uvjeti u odnosu na Zadar.
– Meni je bilo najvažnije da odem u Bundesligu. Sada je preda mnom šest mjeseci igranja i dokazivanja u jednoj od Liga petica. Posudba mi se čini odlična prigoda za takvo nešto, prije svega da se pokažem, ali isto tako i da napredujem u jednoj od najjačih europskih liga. Već i sama prilika da treniram ovdje je velika stvar za moj napredak. Kao što sam rekao, vjerujem da će Freiburg ostati bundesligaš, a kako slučajno i ispadne vjerujem da ću svojim igrama ostaviti traga i zainteresirati i neke druge ponuđače iz ove lige. Što se tiče financijskih uvjeta oni su, naravno, bolji nego u Zadru. Odmah su mi u Freiburgu ponudili ugovor koji se potpisuje i kod posudbe. U svakom slučaju dugačak je put preda mnom i vjerujem da će ići uzlaznom putanjom – kazao je na kraju razgovora uvijek optimistični borac Ivan Santini.


 ZADRU ŽELIM SVE NAJBOLJE


Svjesni ste da Zadar bez vaših golova čeka teška borba za očuvanje prvoligaškog statusa?
– Zadar je moj klub i želim mu sve najbolje u nastavku sezone. Prije svega da što prije ostvare prvoligaški ostanak, a nakon toga i da se što više dignu na ljestvici prema najboljim klubovima u Hrvatskoj. Želim da Ivančić i Tokić, uz pomoć Mršića, Begonje i ostalih nastave tamo gdje sam ja stao i da ova sezona za prvoligaša sa Stanova bude uspješna.




 HRVATI NA VISOKOJ CIJENI U BUNDESLIGI


Ćorluka i vi ste pojačali i onako veliku koloniju hrvatskih igrača u Bundesligi što znači na nas Nijemci itekako cijene.
– Do jučer nisam imao pojma da se uz moj dolazak u Njemačku u isti trenutak odvija i Ćorlukina posudba iz Tottenhama u Bayer (L). Naravno da mi je drago što nas u Njemačkoj ima toliko i što nas Nijemci ovako cijene. Olić, Petrić, Mandžukić i ostali ostavili su veliki trag u njemačkom nogometu i redom igraju vrlo važne uloge u svojim klubovima. Nadam se da će i moj boravak ovdje biti jednako uspješan.