Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Most će u Zadru imati kandidata za župana i gradonačelnika

02.02.2017. 23:00
Most će u Zadru imati kandidata za župana i gradonačelnika


Iz Mosta su jučer demantirali najave koje su osvanule na internetskim portalima da će ta stranka u nedjelju, navodeći čak i mjesto i vrijeme održavanja, održati osnivačku skupštinu. Tek konstituirana stranka na nacionalnoj razini takve je navode nazvala “nečijom zlom namjerom”.
Provjeravajući u razgovoru s Mostovim koordinatorom za Zadarsku županiju Stipom Bjelišem hoće li se na skupštini obznaniti ime svojega kandidata za gradonačelnika i župana, Bjeliš kaže kako nema ni govora o nekakvoj osnivačkoj skupštini. Šokiran je čak i navođenjem imena ljudi koji bi nazočili toj skupštini:
– I naš saborski zastupnik Marko Vučetić, kao i ja, šokirani smo objavom informacija o nekakvoj osnivačkoj skupštini, pa valjda bismo mi prvi znali da se održava skupština vlastite nam stranke! To navodno osnivanje zadarske podružnice statutom jednostavno nije moguće jer on najprije predviđa osnivanje županijske organizacije, a tek onda gradske – kaže Bjeliš.
– Službeni je stav Mosta da nema predizbornih koalicija niti sa jednom strankom. Naprotiv, imat ćemo svog kandidata za gradonačelnika i župana, a u manjim sredinama poduprijet ćemo neke manje liste za koje procijenimo da zaslužuju našu podršku – zaključuje Bjeliš.