Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otišli Babić, Kotlar i Galešić, ostala vjera u budućnost

02.03.2011. 23:00
Otišli Babić, Kotlar i Galešić, ostala vjera u budućnost


Nigdje nam se ne žuri i nismo opterećeni rezultatom, tako da ćemo ovu sezonu privesti kraju s jedinim ciljem da naši mlađi igrači prikupe iskustvo i ostvare napredak – kaže Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa


Utakmicama 10. kola ovog se vikenda ponovno zahuktava Treća rukometna liga – jug, njen proljetni dio u koji će Arbanasi ući kao petoplasirana momčad u konkurenciji osam dalmatinskih klubova. Iako su pred početak prvenstva iz “crno-bijelog” tabora potiho najavljivali mogućnost osvajanja prvog mjesta, odnosno plasman u viši rang, njihova se sekundarna ambicija “ugasila” s tri uzastopna poraza, a Arbanasi su se u posljednjim dvobojima okrenuli uigravanju i stvaranju momčadi koja će u budućnosti biti temelj mladog kolektiva. U prijevodu, svom jedinom imperativu.
Svjesni da su Knin i Metković najizgledniji i teško dohvatljivi kandidati za Drugu ligu, s istim su ciljem započeli i pripreme za nastavak Treće lige, međutim, u Arbanasima su posljednjih dana suočeni s odlascima onih zbog kojih su se nakon jednogodišnje stanke ponovno odlučili vratiti seniorskom rukometu. Naime, “crno – bijeli” će u proljetni dio ući oslabljeni za tri igrača. Zbog privatnih i poslovnih obveza “zahvaliti” su se morali najprije Antonio Babić i Mario Kotlar.
– Žao mi je što su nas morali napustiti, no shvaćam njihove obveze zbog kojih više nisu u mogućnosti aktivno sudjelovati na treninzima i utakmicama. U nastavku će nam tako biti teže, no nema smisla očajavati. I dalje imamo mlade igrače koji mogu uskočiti u seniorsku momčad te nadomjestiti njihov odlazak. Uostalom, igranje Treće lige pomoći će im da još brže prikupe potrebno iskustvo – kazao je Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa.
No lošim vijestima za Arbanase tu nije bio kraj. Ispisnicu je nedavno zatražio Paolo Galešić, njihov kružni napadač. Iako je prijelazni rok završio, a prvu službenu utakmicu za novi klub može odigrati tek sljedeće sezone, Galešić je svoj odlazak opravdao željom za igranjem Prve kadetske lige, a kao novi klub naveo Zadar.
– Tomislav Škulić u posljednje je vrijeme s crte prešao na vanjsku poziciju te se Galešiću otvorilo sigurnih 40-50 minuta po utakmici. S obzirom da za Kadetsku ligu može biti registriran tek u rujnu, na taj je način imao mogućnost da u međuvremenu i nastupa na utakmicama, no što je tu je. To je bio njegov izbor u koji se ne želimo miješati. Klub je odlučio ne raditi mu nikakve probleme oko ispisnice, već u što kraćem roku udovoljiti njegovom zahtjevu. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere, a ako se poželi vratiti, naša su mu vrata uvijek otvorena – kazao je Bjeliš.
Unatoč deficitu seniorskog kadra, predsjednik Arbanasa istaknuo je kako se ne boji za nastavak sezone, odnosno da vrijeme radi za njegov klub.
– U naš omladinski pogon iz dana u dan pristiže sve više igrača. Na taj ćemo način sutra imati dobar temelj za stvaranje seniorske momčadi. Najbolji je primjer generacija 1998./99. u koju polažemo velike nade i koja predstavlja uzrast za koji možemo reći da je u potpunosti ponikao u Arbanasima. Kao što sam i dosad govorio, nigdje nam se ne žuri i nismo opterećeni rezultatom, tako da ćemo ovu sezonu privesti kraju s jedinim ciljem da naši mlađi igrači prikupe iskustvo i ostvare napredak – poručio je Bjeliš.
Oslabljeni Arbanaški sastav prvi proljetni ispit očekuje ove subote (16 sati), kada će u Mocirama ugostiti šestoplasirani Vrgorac.