Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Četiri mala sredila Split

02.03.2012. 23:00
Četiri mala sredila Split


Zadrani, pokazuje se kroz cijelu sezonu, itekako imaju problema s momčadima koje imaju kvalitetnog organizatora igre, ili dominantnog centra. A kada se uđe u Ligu za prvaka taj problem će se morati riješiti. Nije bila nikakva tajna da se na tim pozicijama stvorio određeni deficit, jer na “playu” niti Zadnik niti Delaš nisu se pokazali kao ekstra kvalitetna rješenja, a ista je situacija i s pozicijom broj pet. Stoga su u klubu reagirali u pravo vrijeme i doveli dva inozemna igrača baš na tim pozicijama.
S druge strane, sinoć se pokazalo koliko će Zadrani imati širinu na vanjskim pozicijama. Trenutačno je gužva, jer u igri mora biti zaštićeno godište, ali kada se oslobodi to mjesto, sigurno je da će značajniju minutažu dijeliti Vragović, kad se vrati Batur i, sinoć odlični Vrkić, koji je napokon pokazao da, kad dobije priliku, itekako može biti koristan. I to u oba pravca. Uz konstantnog Vrbanca i, ukoliko i novi organizator igre bude na razini, to će sve izgledati znatno bolje.
Aleš Pipan je protiv Splita napravio nešto što ne radi tako često. Igrao je s četiri mala i – pogodio. Postava u kojoj je Ramljak igrao lažnu četvorku, a dvicu i tricu dijelili Vrbanc i Vrkić pokazala se izrazito dobra u obrambenom i napadačkom dijelu. I otprilike desetak minuta bilo je potrebno Zadranima da u toj postavi slome, do tada, jako dobri Split.
Sigurno je da su igrači iz Višnjika i sami krivi što je Split većim dijelom utakmice imao sasvim solidno vodstvo. Ulaz u utakmicu bio je ležeran, a tek kada se pojačala agresivnost prema gostujućim igračima, stigao je i rezultat.
U ovom trenutku postavlja se pitanje u kakvom sastavu, odnosno s kakvim pojačanjima će u Ligu za prvaka ući Split i Jolly. Zadar je s dovođenjem dvojice novih igrača otkrio karte. Doduše, teško je u ovom trenutku reći koliko će Zadar zaista biti jak s dvije nove prinove, jer unatoč kakvim-takvim informacijama koji su stigli o tim igračima, pitanje je kupuju li zaista Zadrani mačka u vreći ili provjerene igrače. Sigurno je da iste ambicije kao i Zadar imaju i Splićani i Šibenčani, tako da će borba za četvrto mjesto, koje vodi u regionalnu ligu, biti vrlo zanimljiva.