Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar na Stanovima poražen od Šibenika (0-1)

02.03.2012. 23:00
Zadar na Stanovima poražen od Šibenika (0-1)


Prvih 10-ak minuta gledali smo uspavanku na Stanovima, rekli bi obostrano ispitivanje snaga. Onda su gosti prvi zaprijetili u 13. minuti
Zadrani su u 20. kolu Prve HNL doživjeli poraz na Stanovima, Šibenčani su golom Malčića s bijele točke osvojili sva tri boda. Bila je to vrlo loša nogometna predstava u kojoj su se bolje snašli gosti sa Šubićevca i osvojili tri vrlo vrijedna boda.
Prvih 10-ak minuta gledali smo uspavanku na Stanovima, rekli bi obostrano ispitivanje snaga. Onda su gosti prvi zaprijetili u 13. minuti. S 20 metara oprobao je udarac bivši Zadranin Roko Mišlov, lopta je prohujala metar od Gluićevih vratiju. Zadrani uzvraćaju u 24. minuti. Gržan je ubacio s desne strane u šesnaesterac gostiju, Begonja odigrava povratnu loptu za Vasilja koji tuče iz prve s ruba šesnaesterca. Nažalost po Zadrane, neprecizno.
U 39. minuti praktički iz ničega gosti sa Šubićevca su poveli. Jednu dubinsku loptu u šesnaesterac Zadra ni Gluić, koji je najprije krenuo pa stao, ni Jonjiić, nisu na vrijeme očistili. Lopte se dokopao Malčić kojeg zakašnjeli Gluić ruši i sucu Joviću nije preostalo drugo nego pokazati na bijelu točku. Loptu je uzeo upravo Malčić i s „kreča” matirao Gluića – 0:1.  Minutu kasnije iz slobodnjaka je priprijetio Ćurjurić, lopta je preletjela Slavičina vrata. U 44. minuti Zadar je bio vrlo blizu izjednačenja. Kada su svi očekivali centaršut Vasilja s lijevog boka, njemu je lopta  preskočila preko noge i malo je nedostajalo da završi u Slavičinoj mreži. Ovako je završila na vratnici i Zadrane u svlačionicu ispratila s rezultatskim zaostatkom.
Prvi su u drugom poluvremenu opet zaprijetili gosti. Malčić je u kaznenom prostoru Zadra iskoristio neopreznost Jonjića, dokopao se lopte i s 6-6 metara iskosa opalio po golu. Na sreću Zadrana Gluić je ovoga puta bio na visini zadatka. U 55. minuti odlično je tukao Malčić, Gluić krajnjim naporom brani. Banović uzvraća u 59. minuti, ali njegov mlaki udarac Slavica lako skida. U 73. minuti najbolja prilika za Zadrane. Begonja je odlično ubacio s lijevoga bioka,a  Tokić tukao glavom, ipak malo mlako za sigurnog Slavicu.
Minutu kasnije okušao je svoj udarac s lijeve strane Vasilj, ali ravno u Slavicu. Igrala se 79. minuta kada je Zadra opet bio u velikoj prigodi poravnati rezultat. Ćurjurić je ubacio s desne strane, a Ivančić poprilično smeteno propustio kazniti kiks Slavice. Posljednji pokušaj Zadrani su imali u 90. minuti, Ćurjurić je ubacio, a Jonjić slabo pucao glavom. U sudačkoj nadoknadi i Ivančić se našao u izglednoj poziciji, ali i njegov pokušaj osujetio je Slavica.
Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Fran Jović  (Zagreb) 6. Pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Krunoslv Ambrinac (Zagreb). Strijelci: 0:1 Malčić (38′ – 11 m). Žuti kartoni: Ćurjurić, Gluić (Zadar), Maruna, Kendeš, Šibenik). Crveni:
ZADAR: Gluić5, Jerbić 5, Jonjić 5, Fuštar 5, Gržan 5, Surać 5(od 54. Banović 5), Vasilj 5(od 75. Šare -), Ćurjurić 5, Begonja 5, Ivančić 5, Tokić 5. Trener: Dalibor Zebić
ŠIBENIK: H. Slavica 6,5, Maruna 6, Grubić 6, Spahija 5,5, Blaić 6, Mišlov 6, Anić 6(od 75. Španja -), Georgievski 6, Malčić 6,5, M. Slavica 6 (od 65. Kendeš), Vuk 5,5(od 54.Pešić) . Trener: Goran Tomić