Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

I onda kad ne bude nas bilo, pivat će se pisme tvoje…

Autor: Irena Jurjević

02.03.2013. 23:00
I onda kad ne bude nas bilo, pivat će se pisme tvoje…

Foto: ZL



Gotovo uvijek bio je iza kamere, željan zabilježiti svaki zajednički trenutak. Pjevali smo, smijali se i radovali svakom trenutku s tatom. Najljepši dio ovog filma njegov je nježan glas koji nas i dalje prati kroz njegove pjesme, napisao je Ivčićev sin Ivan


U povodu obljetnice nesretne pogibije poznatoga zadarskog glazbenika Tomislava Ivčića (koja je u ponedjeljak 4. ožujka) njegova obitelj prisjetila ga se kratkom videokompilacijom koja je sastavljena od obiteljskih snimaka i Ivčićevih pjesama.
– U ponedjeljak se navršava 20 godina od pogibije glazbenika Tomislava Ivčića. Zahvaljujemo svima koji su ga se svih ovih godina prisjećali kroz tekstove, priloge i ono najvažnije, njegove pjesme. Iako više nije među nama, njegov glas i dalje živi. Mi ga se uz ovaj kratki film prisjećamo kao najboljeg tate i supruga, poručila je obitelj Ivčić u svome dopisu medijima. Njegov sin Ivan Ivčić ispod videokompilacije napisao je: “Prošlo je dvadeset godina otkad nije s nama, no za nas je on i dalje nasmijani otac i suprug pun ljubavi. Ovi isječci i fotografije iz našeg djetinjstva i njegove mladosti, podsjetnik su na sretan život koji smo proveli zajedno. Kući, sa svojom obitelji i prijateljima, gotovo uvijek bio je iza kamere, željan zabilježiti svaki zajednički trenutak. Pjevali smo, smijali se i radovali svakom trenutku s tatom. Najljepši dio ovog filma njegov je nježan glas koji nas i dalje prati kroz njegove pjesme”.
Osim njegove obitelji, ovoga poznatoga, zadarskog pjevača, čija je pjesma “Stop the War in Croatia” nadišla i granice Hrvatske, prisjećaju se i brojni drugi Zadrani pa je tako nekolicina njih 8. ožujka odlučila u Arsenalu organizirati koncert pod nazivom “I onda kad ne bude nas bilo, pivat će se pisme naše”, gdje će većina repertoara biti upravo iz bogate Ivčićeve diskografije. Ulaz na koncert je besplatan. Grupa Bagulin bit će nositelj većine programa, iako ni druga pjevačka imena nisu izuzeta, no o detaljima ćemo vas obavijestiti uskoro.