Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mile Ivković: Ovo je tendenciozan postupak instruiran od “nevidljive ruke”

Autor: Suzana Bandić

02.03.2013. 23:00
Mile Ivković: Ovo je tendenciozan postupak instruiran od “nevidljive ruke”


– Nisam kriv. Ovo za što me terete nema nikakve veze s javnom nabavom već se radi o nečem sasvim drugom. Sve je započelo kad je kuhar u domu, Boris Franić, koji se zatim pridružio Zviždačima, zajedno s Vesnom Balenović počeo širiti priču o kriminalcu u Domu – Mile Ivković


Zbog optužbi da je kao ravnatelj đačkog doma na Relji iskoristio položaj i da nije obavljao svoju dužnost u petak je na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru sjeo 65-godišnji umirovljenik Mile Ivković.
Njemu se na teret stavlja da je prilikom nabave hrane za menzu te loživa ulja za potrebe grijanja soba i ostalih prostorija u domu, nerealno smanjivao količine kako bi izbjegao javnu nabavu, te tako pogodovao Šimi Kneževiću, vlasniku MSO “Mesopromet Šime” te Zvonimiru Rajčiću, vlasniku tvrtke “Olvin”, a koja nije imala ovlasti za poslovanje na veliko.
– Nisam kriv. Ovo za što me terete nema nikakve veze s javnom nabavom već se radi o nečem sasvim drugom. Sve je započelo kad je kuhar u domu, Boris Franić, koji se zatim pridružio Zviždačima, zajedno s Vesnom Balenović počeo širiti priču o kriminalcu u Domu. Oni su žarili i palili po medijima, kako lokalnim, tako i nacionalnim, i tako vršili pritisak na institucije, a takvom šerifovskom odnosu pridružile su se i gospođa Marković iz revizije te Marinović iz policije – ispričao je Ivković.