Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Grmoja: Učinit ćemo sve da Kalmetu maknemo iz politike

02.03.2017. 23:00
Grmoja: Učinit ćemo sve da Kalmetu maknemo iz politike


Saborski zastupnik i glasnogovonik Mosta Nikola Grmoja u intervjuu tjedniku Nacional oštro je napao zadarskog gradonačelnika, HDZ-ovca Božidara Kalmetu.
Na pitanje Nacionalova novinara vidi li MOST Kalmetinu kandidaturu na lokalnim izborima kao problem, Grmoja je odgovorio:
– On je nama problem i mi ćemo se protiv njega boriti. Mi u Zadru izlazimo s jakim snagama na izbore i očekujemo odlične rezultate. A što Kalmeta znači za HDZ, mislim da je to njihov problem i problem građana Zadra, ali mislim da će naša ekipa u Zadru učiniti sve da se taj čovjek makne iz hrvatske politike.
Na upit tko je Mostov kandidat za gradonačelnika u Zadru, Grmoja je kratko odgovorio da će njegovo ime otkriti za desetak dana, dodajući kako imaju jaku ekipu i nekoliko osoba koje bi uspješno mogle konkurirati za zadarskoga gradonačelnika.
Sudeći po Grmojinom stilu, činjenica da na nacionalnoj razini HDZ i Most dijele koalicijsku vlast, neće se previše odraziti na kampanju u predstojećim lokalnim izborima.
Inače, u političkim kuloarima se nedavno pronijela vijest da je Most u Zadru razgovarao s jednim uglednim liječnikom ponudivši mu da bude njihov gradonačelnički kandidat, ali o tome još nema službenih informacija tako da treba, kao što najavljuje Grmoja, pričekati desetak dana do objave imena njihovih kandidata u Donatovu gradu.