Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Išao ulicom i nogom lomio “retrovizore” automobila!

02.03.2017. 23:00
Išao ulicom i nogom lomio “retrovizore” automobila!


“Šaljem ovu poruku kao anonimni građanin zabrinut za sigurnost i ponašanje vandala na gradskom predjelu Voštarnica, koji učestalo oštećuju automobile te prevrću kontejnere. Ove fotografije su od prije 20-ak dana i najvjerojatnije je vandalizam počinjen po povratku iz noćnog izlaska”, stoji u kratkom dopisu poslanom elektronskom poštom našoj novini.
Da su slučajevi vandalizma na Voštarnici sve učestaliji potvrdili su nam i i PU zadarskoj iz koje su izvijestili kako je Prva policijska postaja Zadar zaprimila više prijava oštećenja automobila na predjelu Voštarnice u posljednjih mjesec dana.
– Povodom tih prijava u tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja. Ove fotografije svakako će nam biti od velike pomoći u istraživanju, govori Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. A na temelju njih policija će pokušati identificirati mladića i utvrditi je li on zaista i odgovoran za vandalizam na Voštarnici u ovom slučaju.
O tome da se fotografije koje je snimio ovaj Zadranin dijele putem društvenih mreža izvješten je i predsjednik Mjesnog odbora Voštarnica Ivan Mikin.
– Nemam saznanja o samom događaju i mogućim drugim djelovanjima vandala na predjelu Voštarnice u zadnje vrijeme. No, ako postoje fotografije ili video snimka, policija bi mogla naći tog vandala, čemu se iskreno nadam. Pretpostavljam kako bi se fotografirani vandalizam mogao događati u donjem dijelu Ulice Ivana Mažuranića koji prolazi uz marinu Zadar. Radi se prometnoj ulici, kojom se većina mladeži koja stanuje na predjelima Brodarice, Puntamike i Melade vraća kući nakon noćnog izlaska, priča Mikin, dodajući kako je noćno parkiranje vozila u tom dijelu Mažuranićeve ulice malo rizičnije.
– I moj automobil je prije pet, šest godina bio u skupini njih više od 30 koji su bili izgrebani ‘kacavidom’, što se dogodilo baš u toj ulici. No s obzirom koliko je ova ulica frekventna, u zadnjih nekoliko godina nisu zabilježeni ovakvi izgredi, zaključio je predsjednik MO Voštarnica.