Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Đani Maršan slavi četrdeset godina rada

Autor: Irena Jurjević

02.04.2009. 22:00
Đani Maršan slavi četrdeset godina rada

Foto: Filip BRALA



Svojim nastupom u Arsenalu 12. travnja Đani Maršan obilježit će četiri desetljeća tijekom kojih je skladao, pisao tekstove i nastupao


Zadarski pjevač Đani Maršan će 12. travnja u Arsenalu zajedno sa svojim prijateljima proslaviti četrdeset godina djelovanja. Kao Đanijevi gosti na koncertu nastupit će Amenda Stošić, Karin Kuljanić, Orkestar prof. Vladimira Babina, klape “Arbanasi”, “Cantus” i “Maslina”. Vijest o koncertu koji će sigurno sa zadovoljstvom poslušati brojni Zadrani najavljen je jučer na Doručku u Arsenalu.
Svojim nastupom u Arsenalu Đani Maršan obilježit će četiri desetljeća tijekom kojih je skladao, pisao tekstove i nastupao. Snimio je desetak albuma, a samostalno ili zajedno s braćom Tomislavom i Vedranom Ivčićem napisao je i izvodio niz pjesama koje su postale simbolom Zadra i Dalmacije. Jedna od njih svakako je i “Čovik s mora” koja je posudila naslov koncertu u Arsenalu. Početak koncerta je zakazan za 20 sati, a cijena ulaznice u pretprodaji je 50 kuna, na dan koncerta 60 kuna, a za članove Svijeta knjige uz predočenje iskaznice vrijedi popust do 20 posto.
Massimo opet u Zadru
Zadrani će u travnju imati priliku poslušati i Massima koji 16. travnja u Arsenal dolazi promovirati svoj novi studijski album “Sunce se ponovo rađa” u sklopu nacionalne promocije automobila Chevrolet Cruze. Ulaz na Massimov koncert tom prilikom je slobodan.
Na doručku je najavljen i humanitarni koncert Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru koji je organiziran da bi se prikupila sredstva za kupnju električnih kolica za studenticu Marinu Bura. Nastupaju ženska klapa “Kondura” i muška klapa “Cantus”. Ulaznice po cijeni od 20 kuna u pretprodaji su u prostorijama Sveučilišta, kao i u Arsenalu. Početak koncerta je večeras u 20 sati.
Ove nedjelje s početkom u 18 sati održat će se radionica argetinskog tanga plesnog kluba “Milonga” koju će voditi Rafael Ramirez, profesionalni učitelj tanga iz Argentine. Osim članova plesnog kluba “Milonga” na radionicu se mogu prijaviti i plesači tanga koji imaju najmanje šest mjeseci iskustva. Prijave se primaju na 091/ 51 45 736, a nakon radionice, od 20 sati, slijedi još jedna večer argentinskog tanga  – Milonga.
Besplatna radionica salse
Od ponedjeljka 13. travnja pa do 19. travnja u Arsenalu se održava besplatna radionica salse u organizaciji Udruge za poticanje razvitka glazbene kulture mladih “Zadar Muzika” i Novog Radiija. Radionice će se održavati svakog dana između 17.20 i 18.20 sati i besplatne su za sve sudionike. Voditelj radionica je profesionalni plesač i koreograf Mario Knežević, predsjednik Urban Dance Croatia i Urban Dance Community za Europu. Nakon završne radionice 19. travnja održat će se i veliki Salsa party. Cijena ulaznice za Salsa party je 10 kuna, a za goste restorana Armory gdje se priređuje “Večer meksičke kuhinje” ulaz je slobodan.
Na doručku u Arsenalu najavljena je još jedna humanitarna akcija. Ove srijede na koncertu pod nazivom “Pisma iz srca” nastupit će mandolinski sastav KUD-a “Kolajna”, Mješovita klapa KUD-a “Kolajna”, kantautor Duško Nonković – Bućo, muške klape “Kondura” (Nin), “Ponistra” (Crno) i „Ardura” (Zadar), ženske klape “Libar” (Privlaka), “Kondura” (Zadar) i “Uzorita” (Sukošan), instrumentalne muške klape “Donat”, “Galija” i “Zadarska lanterna”, muška klapa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Sv. Gabriel!”, Vili Kalmeta i grupa “More”, Ernesto i “Jet set”. Kao poseban gost nastupit će Zoran Jelenković. Cijena ulaznice je 30 kuna, a može se nabaviti u Arsenalu i putničkoj agenciji i trafici “Aquarius”. Početak koncerta je u 20 sati.
U travnju u Arsenalu možete pogledati i dvije izložbe. Jedna od njih je “Afirmacija”, već otvorena izložba fotografija studenata Sveučilišta u Zadru koja predstavlja izbor fotografija prijavljenih na natječaj s temom “Putovanje”. Druga izložba “Kameni cvjetovi” bit će otvorena 15. travnja. Riječ je o radovima akademskog slikara i sveučilišnog profesora iz Gospića Stipe Golca koji će Zadranima na svojim slikama predstaviti pejzaže i zapažanja na temu Like. Izložbu organizira Udruga Art forum – Zadar, a otvorenje je u 19 sati.
Studenti Sveučilišta u Zadru u travnju u Arsenalu organiziraju nekoliko kulturnih događanja objedinjenih pod nazivom “Afirmacija”. U petak, 17. travnja između 20 i 21.30 sati na rasporedu je Večer klasičnih instrumenata koja će na gitari i flauti okupiti studente uz pratnju profesora. U srijedu, 22. travnja u 20 sati počinje Večer izdavaštva i književnosti tijekom koje će, između ostalog, biti promovirani časopisi koji se izdaju pri Sveučilištu u Zadru. U srijedu, 29. travnja s početkom u 20 sati studenti koji su prošle godini bili na putovanju u Firenci izlagat će svoje viđenje urbanističkih poveznica Zadra i Firence.