Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Stotine građana u tužnoj povorci i suze za dvije ubijene žene

Autor: Suzana Bandić

02.04.2013. 22:00
Stotine građana u tužnoj povorci i suze za dvije ubijene žene

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prije dva dana brutalno usmrćene Rena (56) i Nita (78) Mesnić pokopane su jučer u obiteljskoj grobnici na mjesnom groblju Bokanjac. Na vječni počinak zadarsku primalju i njezinu svekrvu ispratili su članovi njihove obitelji te nekoliko stotina građana.
Šok i nevjerica
Rena i Nita Mesnić iskrvarile su do smrti nakon što ih je tvrdim i tupim predmetima na Veliki petak oko ručka izudarao 20-godišnji Lovre, Renin sin, a Nitin unuk. Potom je sjeo u susjedov automobil i odvezao se do kvarta gdje je odrastao, Relje. Pred ulazom u jednu stambenu zgradu odbacio je zakrvavljenu odjeću i potom posjetio prijatelja. Policija je oko 15.30 sati pronašla automobil, a potom i odjeću. Mladić je uhićen nešto iza 20 sati nedaleko obiteljske kuće. Navodno je policajce koji su tamo dežurali upitao što se dogodilo. Dezorijentiran i rastrojen prepraćen je u policijsku postaju, a sutradan dežurnom županijskom državnom odvjetniku i sucu istrage koji mu je odredio istražni pritvor.
I za vrijeme ispraćaja nesretnih žena na bokanjačkom groblju jučer je vladala nevjerica. Kako se moglo čuti, nitko još uvijek ne može povjerovati da bi uzoran, nadaren i pristojan mladić mogao počiniti tako strašan zločin. Lovru pamte kao inteligentna mladića koji je s odličnim uspjehom okončao osnovnu, a potom i srednju školu, matematičku gimnaziju.
Slijedi premještaj u Zagreb
Iako mu je želja bila upisati likovnu akademiju, završio je na građevinskom fakultetu, no zbog uznapredovalove Chronove bolesti zapostavio je studij i nedavno se vratio kući. Po nekim pričama mladić je eksperimentirao s drogom, dok opet njegovi poznanici kažu kako nije niti pušio, a niti pio. Nakon uhićenja branio se šutnjom, a kako doznajemo, njegovo psihičko stanje je loše pa će mladić ovih dana biti premješten u Zagreb radi vještačenja, ali i prijeko potrebne stručne pomoći.