Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osam minuta za veliki preokret

02.04.2016. 22:00
Osam minuta za veliki preokret


– Ovi dani su posebni za NK Zadar. Željeli smo pravom igrom i pobjedom dati doprinos obilježavanju tužne obljetnice smrti Hrvoja Ćustića. Posebno nam je svima drago što smo uspjeli u tome i odigrali baš onako kako treba za našeg Hrvoja – kazao je Kristijan Jurić
Jedno je sigurno, u subotu je nakon dužeg vremena bio gušt biti na Stanovima i gledati utakmicu 26. kola Druge HNL između Zadra i Sesveta. Posebno za one koji navijaju za Zadar. Dan uoči osme obljetnice smrti Hrvoja Ćustića u tjednu u kojem su se isprepletali tuga i ponos, momčad sa Stanova je očito motivirana ovom obljetnicom odigrala maestralno i do nogu potukla momčad iz Sesveta. I to identičnim rezultatom kojim su Sesvećani pobijedili domaće dečke prije dvadesetak dana na Stanovima. A zadnju je pobjedu zabilježio davno, još tamo u 12. kolu kada su iznenađujuće slavili na gostovanju u Dugopolju. Dugi niz utakmica bez pobjede je zaustavljen, a ono što posebno je veseli je način na koji je to napravljeno. Zadarska momčad je u subotu jednostavno otpustila kočnice i pokazala kako se u Krševanovom gradu igra nogomet. Stoga i ne čudi izjava nekada velikog igrača Dinama Edina Mujčina, danas trenera Sesveta, koji je kazao da je Zadar na trenutke igrao prvoligaški. Dodali bi, čak i veći dio utakmice.
Loš start, pa uragan
A nije sve najbolje počelo za momčad sa Stanova. Iako su od prve minute Butićevi momci krenuli agresivno i maksimalno motivirano prema golu gostiju, ipak se osjetila nervoza koja i ne treba čuditi s obzirom na želju i motiv da se pobjedom obilježi tužna obljetnica stradanja Hrvoja Ćustića. To je rezultiralo pogreškom i darovanim golom Sesvećanima koji su poveli s kreča već u 19. minuti. Međutim, Zadrani su se brzo oporavili i nastavili napadati prema vratima Marka Šarlije, nekada čuvara mreže prvoligaša sa Stanova. A onda se od 35. do 43. minute dogodila prava rapsodija u igri momčadi sa Stanova. I veliki preokret. Najprije je kaznenom prostoru gostiju srušen Jurić, a precizan s kreča bio je Blažević. Nisu prošle ni tri minute, a Zadrani su u potpunosti preokrenuli rezultat. Terkeš je sjajnim zgoditkom nakon asistencije Miletića ponovno poslao Šarliju da vadi loptu iz svoje mreže. A onda je u 43. ponovno na djelu Blažević, najbolje se snašao u šesnaestercu i volejem zakucao loptu u gostujuću mrežu. Malo je nedostajalo da do poluvremena Zadar zabije i četvrti pogodak, centimetri su dijelili Jurića od tog postignuća.
Zadar nije stao niti u nastavku utakmice, najprije je Butić, ali Karlo, fantastičnim udarcem s dvadesetak metara u 57. minuti pogodio za povećanje vodstva, a onda je Jurić pogotkom okrunio odličnu partiju kakvu je pružio u subotnjem dvoboju. I ne samo on, nego cijela momčad Zadra koja je odigrala utakmicu za pamćenje. I koja zaslužuje sve pohvale za ono što su pokazali protiv Sesveta. Jer, na neki način su vratili nadu i vjerovanje da Zadar nije zaboravio igrati nogomet, da nogometnih dragulja ne nedostaje na Stanovima, i u konačnici da ovo prvenstvo još nije završeno. Šteta što u subotu rezultati Zadrovih konkurenata Segeste i Imotskog nisu išli na ruku momčadi sa Stanova. Segesta je pobijedila drugoplasiranu Cibaliju, a Imotski na svom travnjaku uzeo bod protiv lidera Šibenika. Ali, ako bi Zadrani ovako igrali u preostalih sedam kola, svako čudo je moguće. Pa čak i ono da Zadar može ostati u Drugoj ligi.
Za Hrvoja
Jedan od ponajboljih Zadrana u dvoboju sa Sesvećanima bio je mladi veznjak Kristijan Jurić. Izborio je jednaesterac iz kojeg je Blažević izjednačio, a postigao je i posljedni, peti zgoditak svoje momčadi.
– Nakon dugog vremena odigrali smo onako kako treba i zasluženo stigli do visoke pobjede nad Sesvetama – kazivao je Jurić nakon utakmice.
– Ovi dani su posebni za NK Zadar. Željeli smo pravom igrom i pobjedom dati doprinos obilježavanju tužne obljetnice smrti Hrvoja Ćustića. Posebno nam je svima drago što smo uspjeli u tome i odigrali baš onako kako treba za našeg Hrvoja. Skupili smo glave, odigrali svi kao jedan i pobjeda je došla kao plod tog zajedništva.
Početak utakmice za Zadrane je bio pomalo nervozan što je i rezultiralo vodstvom Sesveta u 19. minuti.
– Istina, bilo smo malo nervozni na otvaranju utakmice upravo zbog velike želje da se dokažemo i kao što sam rekao, odigramo za Hrvoja. Grč i trema su bili evidentni, ali to što smo bili u rezultatskom zaostatku nije nas pokolebalo. Oslobodili smo se tog grča i zaigrali kako treba. Upravo to nam je u završnici prvog poluvremena donijelo najprije izjednačenje, a vrlo brzo smo s još dva zgoditka stigli do osjetne prednosti. Ni tu nismo stali, i u nastavku utakmice smo nastavili napadati i to nam je u konačnici donijelo ovako uvjerljivu pobjedu.
Upravo to što Zadrane već svi vide u Trećoj ligi stvorili lo je dišpet u momčadi sa Stanova.
– Istina, već nas svi vide u Trećoj ligi, ali gotovo je tek kada se odigraju 22 kola. Prije utakmice s Dinamom II dogovorili smo se da ćemo ići utakmicu po utakmicu i zajedništvom pokušati ostvariti što bolje rezultate. Bez obzira na zaostatak za ostalim konkurentima i bez obzira na to što smo posljednjeplasirana momčad prvenstva. Siguran sam da kvalitetu posjedujemo i da je bilo malo više sreće i znanja uvjeren sam da smo danas mogli biti u sredini ljestvice.
Jedno je sigurno Zadrani se neće predati do posljednjeg kola.
– Nema predaje, idemo utakmicu po utakmicu. Prva sljedeća je u Vinkovcima protiv drugoplasirane Cibalije. Možemo slobodno kazati da u toj utakmici nemamo što za izgubiti, možemo samo dobiti. Sportaši smo i nećemo se predavati u niti jednom dvoboju jer, nada umire posljednja. Protiv Sesveta smo dokazali da znamo i možemo. I nema rzloga da tako ne nastavimo i dalje. Tko zna, možda i iznenadimo Cibaliju – kazao je na kraju razgovora zadovoljni Jurić.