Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadar Sesvetama očitao lekciju

02.04.2016. 22:00
Zadar Sesvetama očitao lekciju


Bila je ovo utakmica odigrana u posebnom ambijentu, dan uoči osme godišnjice smrti Hrvoja Ćustića i to se itekako osjetilo na igri Zadrana. Iako su u dvoboj ušli pomalo nervozno i čak bili u rezultatskom zaostatku, vrlo brzo su se vratili i do vrha napunili mrežu gostiju iz Sesveta
Velika pobjeda Zadrana. I najuvjerljivija ove sezone. U 26. kolu Druge HNL na Stanove su stigle Sesvete i doživjele uvjerljiv poraz od domaće momčadi. Zadar je tako na najbolji mogući način uzvratio Sesvećanima za poraz koji je bio izražen identičnim rezultatom ovom jučerašnjem, ali ovoga puta u korist Zadrana. Bila je ovo utakmica odigrana u posebnom ambijentu, dan uoči osme godišnjice smrti Hrvoja Ćustića i to se itekako osjetilo na igri Zadrana. Iako su u dvoboj ušli pomalo nervozno i čak bili u rezultatskom zaostatku, vrlo brzo su se vratili i do vrha napunili mrežu gostiju iz Sesveta. Bila je to nogometna predstva koju odavno nismo mogli vidjeti od momčadi sa Stanova i zato Butićevoj momčadi treba iskreno čestitati. I poželjeti da tako nastave do kraja prvenstva bez obzira kako to sve na kraju završilo. Jučer kao da je Zadrane inspirirao i nad njima bdio 12. anđeo sa Stanova.
Siloviti preokret
Zadar je u utakmicu krenuo silovito. U 3. minuti prva prijetnja pred gostujućim vratima. Jerbić je oprobao udarac s 25 metara, lopta prolazi pored gola. Šest minuta kasnije i njegov momčadski kolega Jurić pokušava isto, čak je i udaljenost bila ista. Ovoga puta Šarlija izbija u korner. U 11. minuti prva gužva u kaznenom prostoru Zadra, udarac Filipovića blokirao je Jerbić. I onda u 19. minuti najstroža kazna za goste iz Sesveta, posve opravdano. Loptu je na na lijevoj strani izgubio Paleka, na vrhu šesnaesterca prihvaća je Mihaljević kojeg u pokušaju prodora ruši Pranić. Isti igrač Sesveta na kojem je skrivljena najstroža kazna je i izveo udarac s kreča. Gluić je imao loptu na ruci, ali je udarac bio prejak i lopta je završila u mreži – 0:1. Igrala se 27. minuta kada je Zadar umalo stigao do izjednačenja. Terkeš je odigrao povratnu loptu ispred Šarlije i uposlio Butića koji glavom tuče iznad gola. U 34. minuti Butić je okušao svoj udarac s 20-ak metara, preslabo za dobro postavljenog Šarliju. U 34. minuti nastroža kazna za Zadrane. Butić je fantastično odigrao povratnu loptu za Jurića koji lažnjakom izbacuje Dučkića kojem ne preostaje drugo nego ga rušiti. Sudac Lovrić odmah je pokazao na kreč. Blažević je siguran izvođač, Šarlija odlazi na jednu stranu, lopta na drugu – 1:1. Četiri minute kasnije domaćin je u potpunosti preokrenuo rezultat. Miletić je odigrao okomitu loptu s očima za Terkeša koji izbija sam ispred Šarlije. Udarac iz prve, vratar Sesveta je ostao u raskoraku, a lopta završila u njegovoj mreži – 2:1. Nije prošlo puno vremena, a Zadar je u oluji koja je uslijedila postigao još jedan zgoditak. Terkeš je izveo slobodni udarac s dvadesetak metara iskosa, uslijedila je gužva u šesnaestercu u kojoj se najbolje snašao Blažević i volejem s pet, šest metara zakucao loptu u mrežu nemoćnog Šarlije. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena umalo je Zadar zabio i četvrti pogodak. Paleka je odlično prošao po desnoj strani, ubacio na drugu vratnicu gdje Jurić tuče iz prve. Tek nekoliko centimetara nedostajalo je da završi u mreži. Šteta, bila je to odlična prigodam, a pogodak bi bio jako efektan. Nedugo nakon ove prigode Zadrana sudac je obje momčadi poslao na odmor u svlačionicu.
Igra za sladokusce
U nastavak su na travnjak Stanova izašle iste momčadi, treneri nisu posegli odmah za izmjenama. Zadar je za razliku od prijašnjih takmica kada se povlačio nakon vodstva, u ovoj krenuo po još zgoditaka. Prva prijetnja domaćina u nastavku zbila se u 50. minuti. Butić je nelošim udarcem iskosa s ruba kaznenog prostora gađao Šarlijin suprotni kut. Umalo je bio neprecizan. Međutim kontinuirani napadi Butićeve momčadi ubrzo su se isplatili. U 57. minuti Sesvećani se nisu uspjeli spasitio. Fantastičnu akciju odigrali su Zadrani na lijevoj strani. Jerbić je u konačnici te akcije odigrao povratnu loptu za Butića koji s dvadeset metara fantastičnim udarcem pogađa donji desni kut Šarlijinog gola – 4:1. U 63. minuti domaćini su zabili i peti pogodak na utakmici. Opet odlična akcija, Blažević je na lijevoj strani odigrao za Pranića koji iz prve ubacuje loptu u šesnaesterac gostiju. Prvi udarac Jurića s desetak metara Šarlija brani. Ali, nakon odbijene lopte nije bilo spasa, Jurić ju je zabio pod prečku – 5:1. U 69. minuti Sesvete su smanjile zaostatak. Definitivno najbolji igrač gostiju Mihaljević je povaljao pola Zadrove obrane i pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu natrčava Filipović i gura je u praznu Zadrovu mrežu – 5:2. zadrani su do kraja utakmice pokušali u nekoliko navrata zabiti i šesti pogodak, ali pravih prilika nije bilo niti na jednoj niti na drugoj strani. Definitivno je ovo bila najbolja partija Zadrana ove sezone i ako nešto slično budu ponavljali i u nastavku prvenstva, nikoga ne bi trebalo začuditi ako dođu u prigodu na kraju izboriti drugoligaški ostanak. Zaostatak je veliki, ali jučerašnja predstava Butićeve momčadi pruža nadu.


 ZADAR – SESVETE 5:2


ZADAR – Igralište na Stanovima: Gledatelja: 1.000. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 7. Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Dario Ratković (Valpovo). Stijelci: 0:1 Mihaljević (19′-11 m), 1:1 Blažević (35′-11 m), 2:1 Terkeš (38′), 3:1 Blažević (43′), 4:1 Butić (57′), 5:1 Jurić (63′), 5:2 Filipović (69′). Žuti kartoni: Pranić (Zadar), Antunović (Sesvete)
ZADAR: Gluić 7, Paleka 7, Pantalon 7, Jerbić 7, Pranić 7 Miletić 7, Tokić 7, Jurić 7.5 (od 70′ Kapović 7), Terkeš 7, Blažević 7.5 (od 85′ Josić -), Butić 7 (od 89′ Brzoja -). Trener: Josip Butić.
SESVETE: Šarlija 5.5, Rožman 5.5, Novokmet 6 (od 75′ Kontek -), Antunović 6, Mihaljević 6.5, Dučkić 5.5, Valentić 5.5, Ivančić 5.5, Filipović 6, Mamić 6 (od 52′ Salatović), Jurjević 6 (od 83′ Martinac -). Trener: Valentin Barišić.