Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Igrajmo se ima novu predstavu – Petar Pan

02.04.2017. 22:00
Igrajmo se ima novu predstavu – Petar Pan


Kazališna udruga Igrajmo se premijerno će 11. travnja  u HNK Zadar s početkom u 19 sati izvesti  predstavu Petar Pan, prema romanu Jamesa Matthewa Barriea. Redateljica je Lucija Bajlo, koja je zadužena i za dramaturgiju i odabir glazbe, producentica je Matija Šango- Šimurina, voditeljica je Ana Šarić, kostimografkinja je Anita Goreta, scenograf Dragan Sinovčić, majstor svjetla Ivo Nižić, a majstor tona Luka Klečina.
Već prva rečenica romana koja kaže da „sva djeca, osim jednog djeteta, kad-tad odrastu” ,obećava uzbudljivu i posebnu priču. Ova neuobičajena bajka upoznaje nas s likom, antijunakom Petrom Panom, dječakom koji je mudar i drzak, hrabar i ranjiv u isto vrijeme. On pomiče granice, živi drugačije i jednostavno – ne želi odrasti. Uz likove poput vile Zvončice, kapetana Kuke i djevojke Wendy priča o Petru Panu postaje nezaboravna pustolovina koja će nas odvesti na mjesta koja može stvoriti samo mašta. Roman Petar Pan je lektirni naslov za 3. razred osnovne škole.
 U predstavi glume svi glumci i glumice udruge Igrajmo se. Najmlađi utjelovljuju vile i vilenjake, druga grupa je preuzela uloge izgubljene djece, te Petra Pana (Matej Kolega), Zvončice (Elena Lombardić), Wendy (Ivana Bobić), Johna (Jakov Vodopija) i Michaela (Frane Surać). Grupa koja okuplja sedmaše i osmaše utjelovljuje indijansko pleme Piknjice te njihovu princezu Tigrastog Ljiljana (Ema Erceg). Najstarija grupa, ona srednjoškolskog uzrasta, utjelovljuju roditelje Darling (Ante Parunov i Ivana Marčina), gusare na čelu s oštrom kapetanicom Kukom (Patricija Sakić) te sirene, vladarice Lagune sirena.
Predstava je sufinancirana od Grada Zadra i Zadarske županije.