Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pokreni posao i karijeru!

02.04.2017. 22:00
Pokreni posao i karijeru!


Na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru od 5. do 7. travnja održat će se Career Booster, događaj koji omogućava studentima i mladima da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. On je odlična prilika za učenje i usavršavanje, za slušanje inspirativnih priča uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti.
Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.
U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstavit će kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje… Sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case study-a kompanija iz različitih djelatnosti. Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i dr.
Na Career Booster dolaze poznati govornici i predavači – Tomislav Fain – osnivač agencije Terra Travel, Marko Mišulić, CEO Rentlio, Martina Oljača (LIDL), Martina Knežević, voditeljica marketinga Turisthotela, Nenad Vertovšek, Anamarija Portada, Šime Vučetić i brojni drugi… U sklopu speed datinga predstavit će se brojni poslodavci poput Lidla, Turisthotela, Terre Travel, Boutique hostel foruma, Solane Nin, Arsenala, Vir turizma, pri čemu će LIDL održati i radionicu “S faksa na posao”.
Career Booster održan je u šest gradova u Hrvatskoj, pri čemu je do sada sudjelovalo 1.300 sudionika. Nakon Zadra, slijede izdanja i drugim gradovima u Hrvatskoj, a potom su predviđena gostovanja u većim gradovima Jugoistočne Europe. Kroz projekt je dvadesetak sudionika zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve. Uspješne priče pojedinaca mogu se pogledati na You Tube kanalu. (zl)
Organizatori Career Boostera u Zadru su Start-Up udruga i Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga. U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti…) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Sudjelovanje u svim aktivnostima projekta je besplatno, a prijaviti se može najkasnije danas, 4. travnja.
Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na web stranicama udruge http://www.startup-udruga.hr/, facebook stranici natjecanja Career Booster ili postaviti upit na [email protected].