Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Za plažu 600 tisuća kuna

Autor: Branko Božić

02.05.2010. 22:00
Za plažu 600 tisuća kuna


Radovi za koje je u ovogodišnjem privlačkom općinskom proračunu planirano oko 600.000 kuna povjereni su zadarskoj građevinskoj tvrtki specijaliziranoj za ovu vrstu poslova “Alfa gradnja” vlasnika Miroslava Stojanca
Nakon što je u nekoliko navrata Udruga vlasnika nekretnina Turističkog naselja Sabunike i njenih 250 članova na čelu s predsjednikom Stipom Jurišićem od institucija Općine Privlaka i načelnika Ive Surića zatražila da se što žurnije pristupi radovima sanacije potpornog zida i nastalog klizišta na plaži Sabunike, ovih su dana konačno krenuli radovi.
Radovi za koje je u ovogodišnjem privlačkom općinskom proračunu planirano oko 600.000 kuna povjereni su zadarskoj građevinskoj tvrtki specijaliziranoj za ovu vrstu poslova “Alfa gradnja” vlasnika Miroslava Stojanca.
Kako smo se i sami mogli uvjeriti radi se zaista o zahtjevnom projektu koji je uz ostalo predvidio izgradnju 140 metara dugačkog, 1,6 metara širokog te oko 2 metra visokog armirano betonskog zida, koji ubuduće pored i drugih planiranih zahvata kao što je tzv. kameno sidrište, neće dozvoljavati odrone zemlje i devastiranje plaže što se u pravilu svake godine događalo, posebno za velikih i dugotrajnih kiša kao što je to bilo protekle zime.
Ako, pak, graditeljima vremenske prilike budu naklonjene svi navedeni poslovi trebali bi biti okončani do sredine mjeseca lipnja to jest do službenog početka turističke sezone.
Naravno, da se ovom zahvatu, bar kad je u pitanju ne samo privlački, već i ukupni hrvatski turizam, ovog trena najviše veseli i raduje 250 aktivnih članova Udruge vlasnika nekretnina TN Sabunike, u kojemu se godišnje ostvari preko 80.000 turističkih noćenja.
Za svih njih osposobljavanjem plaže za prihvat brojnih domaćih i stranih gostiju, otvaraju se neki novi pogledi i vidici u smislu razvoja turizma.