Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Grdović: Imamo problema, ne treniramo maksimalno

02.05.2011. 22:00
Grdović: Imamo problema, ne treniramo maksimalno


Emotivno je gostujući trener govorio o Zadru, razvoju igrača i općem stanju u hrvatskoj košarci. Priključio mu se i Grdović. Na trenutak su spomenuli i sinoćnju utakmicu
Zanimljivo je bilo na konferenciji za novinare nakon utakmice Zadra i Alkara. Možda i zanimljivije nego na utakmici. Nije to bila neka konfiliktna situacija. Dapače, pretvorio se to u dijalog između dva stratega. I to dijalog kakav je bliži jednoj opuštenoj kavi, nego konferenciji za novinare.
-Volim Zadar. Imam puno lijepih uspomena odavde. Igrao sam u Jazinama, igrao sam protiv Kreše Ćosića. Imao sam tu čast i zato mi je žao što imate zaista prekrasnu dvoranu a ona zjapi prazna – tužan je bio trener Alkara  Boris Poljak, koji je većinu vremena svog dijela pressice iskoristio na Zadar, a manji dio za samu utakmicu.
-Sada bih najradije otišao tamo kod Donata i Sv. Stošije. Kći mi tamo živi. Radi na fakultetu. Sad će doktorirati…..
Ona je više na mamu – dobacio je njegov kolega Josio Grdović.
Nije Poljak niti bio nezadovoljan utakmicom i porazom svoje momčadi. Znao je on i prije same utakmice da u Zadru nema previše toga tražiti. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je zaista ogromna.
– Ne moramo uopće govoriti o tome da je Zadar zasluženo dobio ovu utakmicu. Nas je stigao umor. Mi smo ipak iz A-2 lige došli do Lige za prvaka i to je veliki uspjeh. Ali nije lako izdržati ovaj tempo, pogotovo ne protiv NLB-ligaša koji su dva koplja ispred nas. Treniramo jednom dnevno, a to je jednostavno nije dovoljno. Ne za ovakvu ligu. Ali ostaje nam da radimo. I samo to nas može izvući. Ne samo nas nego i cijelu hrvatsku košarku. Nije dovoljno dovući tri trećerazredna Amerikanca. Treba nešto i stvoriti – zaključio je Poljak. A očekivano se u takav razgovor ubacio i zadarski strateg.
-Rad i investicija u mlade igrače. To nas jedino može izvući. Evo vidite Batura. On je danas odigrao odlično. Ali ja nisam tip koji će nakon jedne utakmice davati prosudbu. On itekako mora biti svjestan da mora teško raditi. I ne samo on. Nego i svi ostali igrači. Ima tu dosta talenta. Marčinković, Olivari, Batur, Ramljak. Sve su to talentirani igrači, ali s njima se mora raditi. Sad možda nemamo vremena, ali ljeti ćemo to sve odraditi. Ima tu prostora za mnoge korekcije. Možda ćemo i dovesti kojeg mladog igrača i uz nekoliko iskusnijih stvoriti nešto dobro – malo je najavio Grdović i iduću sezonu. A u opisu sinoćnje utakmice je kazao.
-Mi smo ipak bili mnogo kvalitetnija momčad.  A odigrali smo onoliko koliko smo trebali. Imamo određenih problema, ne treniramo maksimalno, ali uspjeli smo bez većih stresova završiti utakmicu. To smo nekako i zacrtali. Čestitam i gostujućoj momčadi, ali i sinjskim navijačima Maliganima što su došli i korektno bodrili svoju momčad, a isto tako što su primili odlično nas i Tornado u Sinju – zaključio je Grdović.