Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Košarkašice izgubile jedino prestiž

02.05.2011. 22:00
Košarkašice izgubile jedino prestiž


U klasičnom ruletu Zadar je ostao kratkih rukava, šut za drugi produžetak nije prošao kroz mrežicu, dok je Agram s konačnih 90:92 uspio izjednačiti ovosezonski omjer pobjeda i poraza sa Zadrom (2-2)


Kako je Split u ranije odigranoj utakmici doživio domaći poraz od Požege te tako kompromitirao sve izglede za ostanak u prvoligaškom društvu, dvoboj devetog kola Lige za ostanak između Zadra i Agrama igrao se samo za prestiž. Naime, Zadranke su sve dvojbe otklonile slavljem kod Croatije u 8. kolu, ostvarenim prije dva tjedna, a Agram upravo posrtajem ekipe s Gripa.
Sukladno tome, na parket dvorane 3 na Višnjiku u nedjelju su istrčale ekipe željne nadigravanja s isključivo sportskim motivom. Rasterećeni Zadar tako je već u prvoj četvrtini nagradio publiku atraktivnim završnicama akcija i dalekometnim ubačajima koji su im omogućili da lakoćom održavaju prednost. “Bijelo-plave” su konstantno stvarale višak, a Zagrepčanke stizale. Po istom obrascu prošlo je još 30 minuta, no upornost se Agramu na kraju isplatila.
S probuđenom Marin u drugom poluvremenu i još raspoloženijima Nikpalj i Alatović, gošće su u posljednjim sekundama regularnog dijela držale pobjedu u svojim rukama. Iščupala ju je Lucija Perica, prvo ime u redovima košarkašica s Višnjika, no na žalost tribina ispunjenih vjernim i ostankom u Ligi odobrovoljenim navijačima domaćih, time je samo prolongirala slavlje “crnih”.
U klasičnom ruletu Zadar je ostao kratkih rukava, šut za drugi produžetak nije prošao kroz mrežicu, dok je Agram s konačnih 90:92 uspio izjednačiti ovosezonski omjer pobjeda i poraza sa Zadrom (2-2). Ipak, unatoč činjenici da su posustale tek u foto-finišu, Zadranke nemaju razloga za nezadovoljstvo. Miljenice Višnjika u devetom su kolu Lige za ostanak izgubile jedino bodove (čitaj prestiž), a oni, već smo ustanovili, ne znače previše.
– Odigrali smo odličnu, borbenu utakmicu. Publika je mogla uživati u atraktivnoj košarci. Šteta što bolju igru većim dijelom susreta nismo uspjeli okruniti pobjedom te se na taj način oprostiti s našim navijačima, no ne žalimo previše. Utakmica s Agramom ionako je bila samo za gušt, a pobijedila je ekipa s većim iskustvom. U ključnim trenucima, koncem produžetka, gošće su imale više koncentracije. No, nismo razočarani. Naš primarni cilj ostvarili smo pobjedom protiv Croatije u prošlom kolu – rezonira Marija Mazija, trenerica Zadra, koja je poručila da će njena ekipa s jednakim žarom odigrati i posljednju ovosezonsku utakmicu u Požegi.