Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Najljepši pas izložbe tornjak Lord

02.05.2012. 22:00
Najljepši pas izložbe tornjak Lord


Proglašenjem najboljih pasa u utorak je završena četverodnevna međunarodna izložba pasa Cacib Zadar dog show. Na smotri koju su organizirali Kinološki savez i društvo Dalmatinski pas predstavilo se ukupno 2.900 pasa iz gotovo 150 pasmina, što je rekord za ovo natjecanje.
Sve ono lijepo i očaravajuće što je oduševilo brojne domaće i strane posjetitelje svoj finale je dostiglo na proglašenju najboljih sudionika. Prema odluci suca Damira Skoka, predsjednika HKS-a, najljepšim psom proglašen je 5,5 godina stari tornjak Lord, vlasnika Kristijana Žužaka.
– Presretan sam ne samo zato što je naš pas pobjednik, nego je ovo prvi put da se neki izdanak hrvatske autohtone pasmine u ovom prestižnom natjecanju popeo na pobjednički tron. Hvala publici koja je čitavo vrijeme zdušno bodrila mene i mog psa, hvala gradu Zadru u koji ćemo se sigurno i dogodine vratiti, rekao je Žužak.
Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, zahvalio je sudionicima, gradskim i županijskim vlastima na podršci te zadarskim kinolozima na čelu s predsjednikom Brankom Šarom, bez čijeg rada ne bi bilo natjecanja.
– Na ovoj smo izložbi imali rekordan broj sudionika, što nam unatoč krizi daje snage da još jače i odlučnije krenemo naprijed. Kompleks Borika s čistim zrakom i morem iz godine u godinu privlači sve veći broj izlagača. Suci i izlagači iz 36 zemalja bili su na najvećoj mogućoj razini. Još jedanput hvala svima, rekao nam je na kraju predsjednik Skok.