Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tisuću Biograđana šetalo od parka do kampa

Autor: Velimir Brkić

02.05.2013. 22:00
Tisuću Biograđana šetalo od parka do kampa

Foto: Velimir BRKIĆ



Četiristotinjak porcija kuhanog fažola s kobasicama i desetak kašeta pečenih srdela bilo je dovoljno za gotovo tisuću Biograđana koji su jučer obilježili Praznik rada, 1. svibnja. Riječ je o rekreativno-zabavnoj manifestaciji »Od parka do kampa« koju Udruga Biograd – Zdravi grad već tradicionalno organizira u suradnji s Gradom Biogradom na Moru i LAG-om Laura.
Prigodnom riječi gradonačelnika Ivana Kneza i predsjednice Udruge Zdravi grad dr. Ljubice Labar u parku kod kolodvora, Trgu hrvatskih velikana, pod voditeljskom palicom Branke Pelicarić, novinarke Radio BnM, odvijao se kulturno-zabavni na kojem su nastupili Gradska glazba i sve dobne skupine Biogradskih mažoretkinja.
Svi okupljeni, mladi i stariji, šetnjom ili biciklima krenuli su put Kampa sv. Dominik gdje je za sve bio organiziran prigodan zabavni i sportski program. Odigrala su se brojna učenička natjecanja u malom nogometu, graničarima i badmintonu, a imalo se prigode i jahati na konjima konjičkog kluba Vencel iz Draga, što je mladima bilo iznimno zanimljivo.
– Svakodnevne probleme danas smo ostavili kući, u jednoj je rečenici predsjednik Udruge Matice umirovljenika Biograd na Moru Franjo Farkaš opisao biogradsku manifestaciju »Od parka do kampa«.