Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zadrani bez konkurencije

Autor: Viktor Bogut

02.05.2013. 22:00
Zadrani bez konkurencije


Streljana Mocira ugostila je seminar Kyudo saveza Hrvatske. Kyudo, tisućljetna samurajska streličarska vještina, okupila je 20-ak zadarskih i zagrebačkih kyudoka.
Prvoga dana uz trening je održana edukativna radionica gdje se učila i uvježbavala izrada strijela. Drugog dana seminara 15 suvremenih samuraja iz zadarskog Kyudo klub Yumi, Kyudo kluba Itachi iz Zagreba i Kyudo društva Zagreb, nadmetali su se na prvom Taikai Hrvatske (prvo kyudo prvenstvo Hrvatske) u organizaciji Kyudo saveza Hrvatske.
U ekipnom dijelu natjecanja sa po tri natjecatelja sudjelovale su ekipe: G.A.D., L.E.GO i Teens iz zadarskog Kyudo kluba Yumi, AS (dva natjecatelja iz kluba Yumi i jedan iz društva Zagreb) i Itachi iz Zagreba. Natjecanje se odvijalo ispaljivanjem ukupno 20 strijela po natjecatelju u pet serija (četiri strijele po svakoj seriji) u metu promjera 36 cm udaljenu 28 metara. Uvjerljivu pobjedu odnijela je ekipa G.A.D. u sastavu Andrija Blažević kao vođa ekipe, Barbara Kotlar i Dorian Dugandžić. Drugoplasirana je bila ekipa L.E.GO, raspucavanje za treće mjesto odvijalo se između ekipa AS i ITACHI, u kojoj je pobjedu odnijela ekipa Itachi.
U pojedinačnom dijelu natjecanja, gdje je svaki natjecatelj ispaljivao 20 strijela u pet serija pobijedio je Goran Blažević, drugoplasirana je Barbara Kotlar, a za treće mjesto su raspucavali Lovre Čolak i Manuel Lonić, koji je na kraju i pobijedio. Svih četvero kyudoka su iz Kyudo klub Yumi. Na kraju natjecanja, pobjednicima su uručene diplome i zlatne, srebrne i brončane strijele.